29 voorspellingen voor 2013

Door: kristian-van-tuil | 02 januari 2013 16:32

Mac

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

15. Nieuwe initiatieven moeten het vaker hebben van crowdfunding

Platforms als Kickstarter werden in 2012 ontzettend vaak ingezet om experimentele projecten door gulle gevers te laten financieren. Dat zal in 2013 nog sterker het geval zijn, zegt auteur Dan Blacharski. “Sites als Kickstarter hebben het fundament gelegd, maar zijn beperkt in hun bereik. Het nieuwe crowdfunden gaat crowdfunden van de winkelstraat tot de aandelenbeurs een begrip maken en een nieuwe golf van ondernemerschap teweeg brengen.”

16. Alles wordt touch

Allerlei producten worden in 2013 uitgerust met aanraaksensoren, voorspelt fabrikant Atmel. Door een dunne film over een oppvervlak te spannen, kan ieder apparaat een (buigzame) touchinterface krijgen.

17. We weten eindelijk wat we met big data gaan doen

Organisaties leren volgend jaar eindelijk big data te vertrouwen, prognosticeert journalist Lance Ulanoff. De presidentiële verkiezingen van afgelopen jaar, waarin big data een grote rol speelde, waren een voorbode van wat komen gaat: betere producten, betere voorspellingen en de opkomst van de datawetenschapper.

18. Ontwikkelaars moeten pijlsnel kunnen leveren

Onder druk van de bij consumenten groter wordende vraag naar snelheid, moet ook zakelijke software sneller worden geleverd. Vanwege SaaS en cloud is het technisch mogelijk om grootzakelijke pakketten in enkele uren in plaats van enkele maanden of zelfs jaren te integreren.

19. India wordt minder populair om te outsourcen

Door strengere EU-wetgeving wordt het moeilijker om gebruik te maken van outsourcing, zegt dienstleverancier Sherweb. Vooral India gaat het voelen en ontvangt in 2016 twintig procent minder geld vanuit de EU vergeleken met 2012.

20. Bedrijven hebben meer netwerkspecialisten nodig

Forrester-analist Andre Kindness voorspelt dat bedrijven steeds vaker specialisten nodig hebben die via API’s en SDK’s geavanceerde netwerksoftware aan elkaar kunnen knopen. Een netwerk simpelweg configureren via de command-line is niet langer mogelijk.

21. Linux gaat vaker voorgeïnstalleerd aangeboden worden

Pc’s zullen vaker standaard met Linux uitgerust worden, denkt PCWorld auteur Katherine Noyes. Door aanhoudend scepticisme over Windows 8 en de opkomst van Ubuntu, gaan systeembouwers als Dell vaker Linux-distributies op hun pc’s en laptops installeren.

22. BYOD waait over

We vernamen eerder in oktober van IDC dat BYOD op zijn retour is, maar nu lijkt ook Forrester ervan overtuigd dat Bring Your Own zijn langste tijd gehad heeft. Analist Ted Schadler zegt dat de hele problematiek rond MDM en BYOD van tijdelijke aard is, aangezien cloudtechnologie de scheiding tussen mobiele en niet-mobiele apparaten doet vervagen.

0 Reactie(s) op: 29 voorspellingen voor 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.