29 voorspellingen voor 2013

Door: kristian-van-tuil | 02 januari 2013 16:32

Mac

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

7. Cross-platform botnets gaan pc’s, smartphones en tablets infecteren

Botnets zijn in 2013 niet langer aan één platform gebonden, maar kunnen vanuit een command & control (C&C) server op verschillende apparaten aangewend worden om DDoS-aanvallen uit te voeren, zegt securityonderzoeker Fortinet.

8. HTML5 neemt ten koste van native apps een vlucht

De webstandaard HTML5 zal dankzij de introductie van nieuwe mobiele besturingssystemen Firefox OS en Tizen populairder worden, zegt CEO Tomer Kagan van zoekmachine Quixey. Hij noemt het feit dat een HTML5-app veel goedkoper te bouwen is dan een native app als grootste motivatie.

9. Apple komt met een hybride tablet-laptop

In navolging van fabrikanten als HP, Acer en Dell zal ook Apple met een combinatie tussen de iPad en MacBook Air op de markt komen, zegt analist Tim Bajarin. Hij denkt dat Apple gebruikers die een vast toetsenbord voor hun iPad willen hebben tegemoet komt.

10. RIM wordt opgekocht

Broer Ben Bajarin denkt dat het nieuwe mobiele besturingssysteem BlackBerry 10 bij de consumenten aan zal slaan, maar dat het niet genoeg zal blijken om op eigen benen te kunnen blijven staan. Samsung zou RIM kunnen kopen om een propriëtaire back-up voor Tizen achter de hand te houden.

11. Intel neemt een ARM-licentie

Chipgigant Intel, bekend vanwege zijn leidende positie in x86-architectuur, valt in 2013 van zijn geloof door een licentie op het snelle, energiezuinige ARM te nemen. Alleen op deze manier zal het met concurrenten als Qualcomm, Nvidia en Broadcom in de mobiele markt kunnen concurreren, zegt hardwareanalist Adnaan Ahmad.

12. Cybercriminelen gaan flink verdienen aan sociale netwerken

Aangezien op sociale netwerken steeds vaker cadeaus en waardebonnen worden verhandeld, worden deze netwerken steeds interessanter voor cybercriminelen, voorspelt Symantec. Kwaadwillende gebruikers zullen mensen verleiden tot het afstaan van (financiële) informatie, bijvoorbeeld door het aanbieden van niet bestaande cadeaus en het vragen om een huisadres om een zogenaamd gewonnen prijs toe te sturen.

13. Java blijft een groot beveiligingsrisico

Het Java-platform blijft ook in 2013 een favoriet doelwit van hackers om exploits op te misbruiken. Kaspersky Lab noemde 2012 al het jaar van de Java-kwetsbaarheden, maar ook in het nieuwe jaar zal Java op grote schaal misbruikt worden door cybercriminelen. Hoewel Java echter een doelwit zal blijven voor exploits, zal de interesse in Adobe’s Flash en Reader als toegangspoorten voor malware afnemen aangezien de nieuwste versies geautomatiseerde updatesystemen bevatten voor het dichten van beveiligingslekken.

14. De VS wordt een tweede China wat betreft internetregulering

Het duurt niet lang meer voordat sites die kritiek op de Amerikaanse overheid uiten worden afgesloten. Journalist Mike Adams voorspelt dat de Verenigde Staten hun eerste amendement, het recht op vrije meningsuiting, een stuk minder serieus zal nemen door de mainstream media in het land compleet over te nemen.

0 Reactie(s) op: 29 voorspellingen voor 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.