25 nuttige business-apps voor de iPad

Door: ann-bednarz | 30 december 2011 12:29

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

AirSketch

Air Sketch tovert je iPad om in een draadloos whiteboard voor presentaties onderweg. Je kunt PDF-documenten en afbeeldingen van kanttekeningen voorzien met je vinger of met een stylus, en met de cameratool kun je eigen tekeningen importeren. Er zijn vijf tekentools (potlood, pen, marker, penceel en markeerstift) en je kunt met twee vingers zoomen en het beeld verschuiven. Als je Air Sketch met een online vergaderings- of desktopsharing app gebruikt kun je je Air Sketch creaties opnemen en delen terwijl je ze aan het tekenen bent.

NB: Er is een gratis versie beschikbaar om de prestaties van de app op je netwerk te kunnen testen.

App: Air Sketch

Leverancier: Qrayon

Prijs: € 7,99

Keynote

Met Apple's Keynote presentatie-app maak en geef je presentaties op de iPad, compleet met geanimeerde grafieken en overgangen. Met de software kun je ook PowerPoint presentaties importeren en bewerken. De laatste versie slaat presentaties (Keynote of PowerPoint) op in iCloud en houdt ze gesynchroniseerd met al je iOS-apparaten, zodat je op het ene apparaat aan een presentatie kunt beginnen om deze vervolgens op een ander apparaat af te maken.

App: Keynote

Leverancier: Apple

Prijs: € 7,99

GoToMyPC (remote desktop)

GoToMyPC biedt toegang op afstand tot applicaties en bestanden op je Mac of PC, zodat je, wanneer je niet op kantoor bent, verbinding kunt maken met je computer op het werk. De iPad app is gratis, maar gebruikers moeten wel een abonnement op GoToMyPC hebben.

App: GoToMyPC

Leverancier: Citrix

Prijs: Gratis

mobilEcho

De bestandsbeheersoftware van mobilEcho is ontworpen om bedrijven beveiligde toegang te bieden tot de bedrijfsservers vanaf mobiele apparatuur, waaronder de iPad en iPhones. IT kan bepalen welke applicaties voor gebruikers beschikbaar zijn en ze kunnen toegangsregels verbinden aan bestaande Acive Directory groepen. De software kan van elk apparaat dat mobilEcho benadert de status nagaan en op afstand mobilEcho-configuraties en bestanden op verloren of gestolen apparaten wissen. De mobiele app is gratis, maar er is wel een mobilEcho Server licentie voor nodig.

App: mobilEcho

Leverancier: GroupLogic

Prijs: Gratis

WebEx

Met WebEx for iPad kun je deelnemen aan online vergaderingen, waar je je ook moge bevinden - op de weg, op het vliegveld, in een hotel. Bidirectionele groepsvideo zorgt ervoor dat alle deelnemers elkaar kunnen zien, en een met de stem geactiveerd venster toont degene die aan het woord is. Je kunt verbinding maken met het audio gedeelte van een WebEx vergadering via voice-over-IP, of een terugbelverzoek indienen op een mobiele telefoon of vaste lijn.

App: WebEx for iPad

Leverancier: Cisco

Prijs: Gratis

Avaya Flare Communicator

Met een WiFi- of 3G-verbinding breidt Avaya's Flare Communicator app de mogelijkheden van het Avaya Aura communicatieplatform uit naar de iPad. Gebruikers kunnen audio- en video-oproepen aannemen of verzenden, bedrijfsdirectories benaderen, vergaderingen inplannen en losse conversaties beginnen via e-mail of IM zonder dat lopende communicatie wordt onderbroken. De iPad app is gratis, maar je hebt er Avaya Aura Session Manager en Avaya Aura Communication Manager aan de back end voor nodig.

App: Avaya Flare Communicator

Leverancier: Avaya

Prijs: Gratis

Splashtop

Momenteel is Splashtop in de iTunes App Store de populairste betaalde bedrijfsapp voor de iPad. De software biedt vanaf je iPad toegang tot je PC of Mac. Je kunt documenten en apps benaderen, video en audio streamen en naar muziek luisteren, onafhankelijk van het formaat waarin het is opgeslagen op de andere computer. De app is op het moment van schrijven verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs (de 'normale' prijs zou $ 19,99 / € 15,35 zijn).

App: Splashtop Remote Desktop

Leverancier: Splashtop

Prijs: € 3,99

PrintCentral Pro

Met PrintCentral Pro kun je met je iPad naar allerlei verschillende apparaten printen. Netwerkprinters, WiFi- en Bluetooth-printers, Apple AirPrint printers, printen via 3G - de software kan het nagenoeg allemaal aan. In sommige gevallen is hooguit wat aanvullende software nodig.

App: PrintCentral Pro

Leverancier: EuroSmartz

Prijs: € 7,99

Dropbox

Dropbox behoeft eigenlijk geen introductie meer. Deze cloudgebaseerde bestandssynchronisatiedienst laat je allerhande bestanden vanaf iedere computer, smartphone of mobiel apparaat opslaan en benaderen, en dus ook vanaf de iPad. Biedt 2GB gratis opslag - meer ruimte kost geld. Veel gebruikt, breed ondersteund, handig, maar niet per se de beste...

App: Dropbox

Leverancier: Dropbox

Prijs: Gratis

Wuala

Wuala (van de Franse opslagspecialist LaCie) is een bestandssynchronisatiedienst die nagenoeg gelijk functioneert als Dropbox. De gratis versie biedt net als Dropbox 2GB gratis opslag, maar als meer ruimte benodigd is, wordt Wuala al snel goedkoper. Minstens zo belangrijk is echter dat beveiliging bij Wuala bijzonder serieus wordt genomen. Niet voor niets staan de Wuala-servers uitsluitend in Zwitserland, Duitsland en Frankrijk.

App: Wuala

Leverancier: LaCie

Prijs: Gratis

OmniGraffle

Je kunt even snel een diagram op een servetje kriebelen, maar je kunt het ook netjes doen met OmniGraffle op je iPad. De software is ontworpen om op eenvoudige wijze diagrammen te maken, grafieken, pagina layouts en website wireframes te verwerken door het gebruik van ingebouwde sjablonen of je eigen schetsen.

App: OmniGraffle

Leverancier: The Omni Group

Prijs: € 39,99

Fuze Meeting

Met Fuze Meeting HD kun je je iPad gebruiken om online audio- en videovergaderingen te organiseren waarbij je data deelt zoals presentaties, PDF-bestanden, tekstdocumenten, filmpjes en afbeeldingen. De gratis app laat je vergaderen met twee andere deelnemers. Voor grotere vergaderingen en om videoconferencing mogelijk te maken heb je een betaald abonnement nodig.

App: Fuze Meeting HD

Leverancier: CallWave

Prijs: Gratis

SG Project Pro

SG Project Pro biedt projectmanagement voor de iPad. Mobiele gebruikers kunnen nieuwe projecten aanmaken en een portfolio van actieve projecten bijhouden: programma's inzien, actielijsten aanmaken, risicorapporten draaien en kosten bijhouden, en nog veel meer. Gebruikers kunnen projectdata in XML-formaat exporteren of e-mailen en de onlangs toegevoegde integratie met Dropbox zorgt ervoor dat gebruikers projectdata met collega's kunnen delen.

App: SG Project Pro

Leverancier: FourthFrame Technologies

Prijs: € 31,99

Monster vacatures

Het kan geen kwaad de banenmarkt een beetje in de gaten te houden, ook al ben je tevreden met je baan. De mobiele app van Monsterboard wordt gesynchroniseerd met je online account, zodat je meteen toegang hebt tot je CV's, sollicitaties, sollicitatiebrieven en opgeslagen zoekopdrachten.

App: Monster vacatures

Leverancier: Monster Worldwide

Prijs: Gratis

0 Reactie(s) op: 25 nuttige business-apps voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.