'21.5 inch iMac krijgt ook Retina-scherm'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 26 juni 2015 11:32

Mac

Het is mogelijk dat de 21.5 inch iMac een Retina-scherm gaat krijgen. Dat zouden we kunnen zien in de code van OS X El Capitan. Daarnaast is ook een bluetooth-afstandsbediening terug te vinden in de code.

De bèta versies van iOS 9, OS X El Capitan en de watchOS zijn uit voor de ontwikkelaars en dat levert weer wat interessante informatie op. In de code van El Capitan zijn verwijzingen terug te vinden naar een 21.5 inch Retina-scherm, zo meldt Mark Gurman van 9to5mac. De 27 inch iMac kreeg eind vorig jaar al een Retina-scherm en nu lijkt ook de kleinere iMac het prachtige scherm te krijgen. Naast een nieuw scherm lijkt het er ook op dat de 21.5 inch iMac een nieuwe grafische chip zal krijgen.

Ook code voor bluetooth-remote

Naast de code voor een vernieuwde 21.5 inch iMac is er ook code gevonden voor een nieuwe bluetooth-afstandsbediening. Omdat Apple TV ook op OS X draait is het waarschijnlijk dat de afstandsbediening voor Apple TV zal zijn. Het zou één van de geruchten rond de tv-dienst van Apple in ieder geval bevestigen. De remote waarmee de settopbox van Apple TV wordt bestuurd zou volgens eerdere geruchten vernieuwd worden en een Touch-panel krijgen. Naast de afstandsbediening krijgt Apple TV waarschijnlijk een eigen App Store en kan ook met Siri aangestuurd worden.

0 Reactie(s) op: '21.5 inch iMac krijgt ook Retina-scherm'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.