20 iPhone-problemen opgelost

Door: Kees Krick | 25 november 2014 10:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Erg hoog dataverbruik

Verbruikt je iPhone veel mobiele data en kom je in de problemen met je databundel? Vooral apps waarmee je films en muziek streamt veroorzaken veel dataverkeer. Daarmee vliegt je databundel er snel doorheen. Is er een vertrouwd wifi-netwerk in de buurt? Dan kun je daar het beste op inloggen, en je databundel bewaren voor wanneer het echt nodig is. Ga naar Instellingen / Mobiel netwerk en blader een stukje omlaag om te zien wat de grootste dataverslinders zijn. Eventueel kun je apps toegang tot het mobiele datanetwerk ontzeggen, zodat deze alleen nog via wifi kunnen verbinden met internet. Via een teller kun je het maandverbruik in de gaten houden. Reset hem wel iedere periode, dat kan onderaan met Stel gegevens opnieuw in.

Je kunt zien hoeveel dataverkeer apps veroorzaken.

Geheugen vol

Het nadeel van geheugen is dat het altijd vol raakt, hoeveel je ook hebt. Apps worden steeds mooier en kunnen alsmaar meer, maar ze worden daardoor ook steeds groter. Ook hebben sommige apps enorm veel gegevens aan boord. Bijvoorbeeld gedetailleerde wegenkaarten die je hebt gedownload, of films die je hebt geschoten. Als jouw iPhone dichtslibt, kun je via Instellingen / Algemeen / Gebruik achterhalen wat de grootverbruikers zijn. Hopelijk kun je enkele apps die je toch niet (meer) gebruikt direct van je toestel halen. Tik op een app en je ziet hoeveelheid gegevens het heeft opgeslagen. Is dat veel? Wil je de app niet kwijt, probeer dan om binnen de app wat data op te ruimen.

Een app zelf kan groot zijn, maar hij kan ook heel veel gegevens aan boord hebben.

iPhone kwijt

Tot je schrik ben je plotseling je iPhone kwijt. Hoe vind je hem terug? Bel je eigen nummer als je denkt dat je hem ergens hebt laten liggen. Hopelijk hoor je hem overgaan of krijg je een eerlijke vinder aan de lijn. Weet of vermoed je dat hij gestolen is, dan heb je hopelijk de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen. Via Instellingen / Privacy / Locatievoorzieningen kies je onderaan de functie Zoek mijn iPhone. Zet hier de optie Zoek mijn iPhone aan. Dit kan niet zomaar door iedereen uitgeschakeld worden, want daar is je Apple ID en het bijbehorende wachtwoord voor nodig.

Nu is jouw iPhone op te sporen via gps. Op een ander Apple-apparaat zoals een iPad heb je hier de app Zoek mijn iPhone voor nodig. Op een plattegrond zie je waar de iPhone uithangt, mits hij ingeschakeld is en met internet verbonden is. Je kunt ook het toestel op afstand blokkeren of zelfs alle gegevens wissen.

Met Zoek mijn iPhone ontdek je hopelijk waar je iPhone uithangt.

Simkaart past niet

Eindelijk is het zover. Je nieuwe iPhone is binnen. Alleen merk je tot je schrik dat je simkaart helemaal niet past. Dat kan kloppen. Oude iPhones maken namelijk nog gebruik van microsim, vanaf de iPhone 5 heb je een nanosim nodig. Verleng jij je abonnement en komt er een nieuw toestel jouw kant op, dan stuurt de provider uiteraard meteen de juiste simkaart mee. Maar koop je een los toestel, dan zit je nog met je oude simkaartje. Gelukkig kun je gewoon een vervangende nanosim voor je bestaande abonnement kopen.

Dit kan online of door bij een winkel van je provider langs te gaan. Daarmee is het probleem snel opgelost. Wat ook kan is de bestaande simkaart op maat knippen. Daar bestaan sjablonen voor, en met een beetje zoeken zijn deze makkelijk op internet te vinden. Ook bestaan er speciale knippers waarmee het in een oogwenk kan. Zelf knutselen is best wel risicovol. Een nieuwe simkaart kopen is een stuk veiliger.

Voor nieuwe iPhones heb je een nanosim nodig.

8 Reactie(s) op: 20 iPhone-problemen opgelost

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 november 2014 17:15 Anoniem
  Hoeveel betaald Apple jullie voor deze ´onafhankelijke berichtgeving`
  `je hebt hem de hele dag nodig` zucht.
  Totdat je dan uitgesmeerd wordt over het asfalt omdat het schermpje weer eens belangrijker was dat het omgevingsverkeer.

  Vandaag weer een dodelijk ongeluk gezien Er kon een zeil over het jonge meisje, want , op slag dood
  En idd er lag een kapotte Iphone bij….

  wat is dit voor dom marketing gelul !!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 november 2014 17:38 Anoniem
  Inderdaad niet handig dit artikel. Ik heb mijn mobiel echt niet "de hele dag door nodig" hoor!

  Wees een voorbeeld voor de jeugd en zeg dat ze hun mobiel niet moeten gebruiken in het verkeer!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 april 2015 10:41 Anoniem
  Ik heb een sterke echo , als ik bel hoor ik mezelf na een seconde hard erdoorheen praten. Niemand weet blijkbaar hoe dit op te lossen . Ondertussen is mijn IPhone bijna onbruikbaar.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 oktober 2015 08:49 Anoniem
  telefoon iphone 4s valt ineens uit en krijg je alleen nog maar de apple in je beeldscherm, uitzetten is niet meer mogelijk. Pas als hij leeg is zetten we hem in de lader hij laad op alles weer zichtbaar en zodra we naar instellingen willen gooit hij de telefoon erweer uit en weer die apple in beeld.
  Wat kan dit zijn
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 november 2015 09:16 Anoniem
  Ik moet schuiven om het toestel te openen,
  Het schuiven werkt niet meer,dus ik kan het toestel niet uitschakelen,want daarvoor moet ik ook schuiven
  Help
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 januari 2016 16:41 Anoniem
  ik kan geen nieuw adres invullen op safari, als ik op de adresbalk tik, krijg ik niet het toetsenbord maar gaat de iphone terug naar beginscherm
  iphone 5
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 maart 2016 18:42 Anoniem
  als ik mijn telefoon aan de oplader doe dan geeft hij aan dat hij aan het opladen is maar hij blijft het zelfde percentage, ligt het aan de oplader of aan mijn telefoon????
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 april 2016 18:32 Anoniem
  Sommige nummers die me bellen komen niet door. Degene die me belt hoort dan meteen in gesprek.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.