20 beste tablet-apps

Door: Martin Gijzemijter | 14 juli 2011 17:26

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Naarmate de populariteit van tablets toeneemt, groeit ook het aantal apps dat ervoor wordt ontwikkeld. De app stores van de verschillende platformen bieden veel onzinnige applicaties, maar er zijn ook nog meer dan genoeg toepassingen te vinden waar u écht iets aan hebt. Wij hebben twintig leuke tablet-apps voor u op een rij gezet.

Android versus iOS

Op dit moment zijn Android en iOS de twee grote tabletplatformen. iOS is daarbij heer en meester en er zijn al meer dan 60 duizend apps voor de iPad ontwikkeld. Er zijn veel minder apps die specifiek voor Android-tablets zijn gemaakt, maar Android zal binnen afzienbare tijd een aanzienlijk stuk van het marktaandeel van Apple's besturingssysteem wegsnoepen. De reden? iOS werkt alleen op de iPad, terwijl Android op tablets van steeds meer concurrenten zal gaan draaien. In de nabije toekomst komen er nog meer besturingssystemen bij, zoals webOS van HP en QNX PlayBook OS van BlackBerry-fabrikant RIM. Als Microsoft zijn zaken op orde krijgt, volgt er ook nog een Windows-tablet. Dat segmenteert de markt natuurlijk aanzienlijk, maar als het niet al te ingewikkeld is voor ontwikkelaars om dezelfde app voor verschillende platformen te ontwerpen, stimuleert dat de ontwikkeling van apps. Het is overigens opvallend dat er voor Android weliswaar veel minder tablet-apps zijn, maar dat die vaak gratis worden aangeboden. Voor iPad-apps betaalt u vaak een klein fortuin.

App-tips

Het schrijven van een artikel over nieuwe apps is een ondankbare taak, want tegen de tijd dat deze Tips & Trucs in de schappen ligt, zijn er alweer talloze nieuwe applicaties uitgebracht. Om die reden schrijven we over de beste apps, en niet zozeer over de nieuwste. We kunnen ons voorstellen dat u geen zin hebt om elke dag in de app stores te kijken om te zien wat er nieuw is. Gelukkig is dat niet nodig. Er zijn veel prima websites te vinden die u op de hoogte houden van wat er nieuw is, zoals Nothing But Tablets. Een andere goede zoeklocatie is PandoraBox, waarmee u niet alleen kunt zien welke iPad-apps er nieuw zijn, maar ook welke met korting worden aangeboden. Voor de bezitters van een Android-tablet is er de Best Apps Market.

Updaten

Nieuwe apps downloaden is fijn, maar zorg er wel voor dat u niet vergeet om uw apps regelmatig te updaten. Er komen met zeer grote regelmaat updates uit voor apps, die niet alleen eventuele bugs verhelpen maar die vaak ook nog nieuwe functies toevoegen. Het is dus absoluut de moeite waard om hier regelmatig op de controleren.

1. Apps voor de iPad

1. iMovie

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Apple videobewerking mogelijk zou maken op de iPad. Op de iPhone 4 kon het immers ook al en het scherm van de iPad leent zich er veel beter voor. Het is werkelijk ongekend hoe gemakkelijk u een filmpje in iMovie in elkaar draait door het te voorzien van fraaie overgangen, mooie titels en, als u daar behoefte aan hebt, zelfs een voice-over. Daarnaast is de ingebouwde mogelijkheid om uw creatie te uploaden naar YouTube natuurlijk ook erg fraai. U kunt binnen tien minuten een filmpje opnemen, klaarzetten en online plaatsen. iMovie biedt zo een prima mogelijkheid om te laten zien wat de tablet van u nu eigenlijk allemaal kan.

Prijs: € 3,99

Filmpjes monteren met iMovie gaat eenvoudig en snel, en het resultaat oogt professioneel.

2. GarageBand

Ook deze app uit de keuken van Apple zelf willen we u niet onthouden. GarageBand verandert uw iPad in een ware muziekstudio. En dan niet in het type muziekstudio dat het mogelijk maakt om een aardig deuntje in te spelen waar u vervolgens niets mee kunt, maar een studio die u in staat stelt om redelijk eenvoudig iets te componeren dat bij wijze van spreken zo kan worden uitgezonden op de radio. Zelfs als u geen instrument kunt spelen, is GarageBand een leuke app. De ingebouwde Smart Instruments zorgen ervoor dat de akkoorden al zijn voorgespeeld, zodat u, bijvoorbeeld in het geval van een gitaar, alleen maar uw vingers over de snaren hoeft te laten glijden. U kunt ook uw bestaande muziekinstrumenten aansluiten op de iPad en de ingebouwde versterker gebruiken voor het toevoegen van allerhande effecten (zo is een heuse voetpedaal-emulator in de app ingebouwd). GarageBand is leuk, maar zeker geen speelgoed. Een mooi voorbeeld van wat zo'n kleine tablet allemaal kan.

Prijs: € 3,99

Met GarageBand kunt u muziek maken als een ware professionele componist.

3. Infinity Blade

Spellen op de iPad maken op dit moment een enorme ontwikkeling door. Waren het niveau en de grafische prestaties van iPad-games in het begin niet echt indrukwekkend, inmiddels begint het platform zich te ontwikkelen tot een ware handheld-console. Er kunnen bijvoorbeeld al mooiere games op worden gespeeld dan op de Nintendo DS. Een voorbeeld van het grafische geweld dat de iPad aankan, biedt Infinity Blade. Het is een vrij bruut spel waarin u met een groot zwaard steeds grotere tegenstanders moet verslaan, maar het verhaal is niet zo belangrijk. Van groter belang is dat u uw ogen niet zult geloven als u deze game ziet. Infity Blade oogt zó fraai, dat het lijkt alsof u een game speelt op de PlayStation 3.

Prijs: € 4,99

De grafische kwaliteit van Infinity Blade is fantastisch. Het spel oogt zelfs als een PlayStation 3-titel.

4. StreamToMe

De iPad heeft behoorlijk wat beperkingen als het om video gaat, en met een maximale opslagcapaciteit van 64 MB hebt u te weinig ruimte om er uw videocollectie op te bewaren. StreamToMe biedt een oplossing. U kunt de pc-software gratis downloaden via Projects with love. Wanneer u dit hebt gedaan, kunt u in het programma aangeven welke video's (of mappen met video's) u wilt delen. Vervolgens moet u de StreamToMe-applicatie voor de iPad binnenhalen (die is helaas niet gratis). Zodra u deze app start, worden de gedeelde video's direct gevonden, mits ze zich binnen hetzelfde draadloze netwerk bevinden als uw tablet. Een prettig aspect aan de app is dat hij ook Xvid ondersteunt. StreamToMe lost daardoor twee problemen tegelijk op: dat van de videocompatibiliteit en dat van het gebrek aan opslagcapaciteit.

Prijs: € 2,39

Door video te streamen naar de iPad, hoeft u zich niet meer druk te maken over de beperkte opslagcapaciteit van de tablet.

0 Reactie(s) op: 20 beste tablet-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.