18 tips voor iTunes

Door: Richard Veenstra | 27 april 2012 11:50

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iTunes is al sinds 2001 het bekendste programma om muziek mee af te spelen op uw pc of Mac. Wist u echter dat het programma nog veel meer kan? In dit artikel leest u hoe u het maximale uit dit omvangrijke programma haalt.

Afspeellijsten

1. Slimme afspeellijst maken

Een afspeellijst is een door u zelf samengesteld verzamelalbum. U kunt verschillende afspeellijsten maken van de favoriete nummers uit uw bibliotheek, door nummers naar de linkerkolom onder het veld Afspeellijsten te slepen. Met een slimme afspeellijst kunt u nummers op basis van ingestelde criteria automatisch aan een afspeellijst laten toevoegen. Zo kunt u bijvoorbeeld alle nummers uit 1977 uit uw bibliotheek toevoegen aan een afspeellijst. Ga naar Bestand / Nieuwe slimme afspeellijst (op de Mac vindt u dit onder Archief) en kruis het vinkje aan voor Aan de volgende regel voldoen. In het linker rijtje selecteert u vervolgens Jaar en in het laatste veld vult u 1977 in. Als u op OK klikt, verschijnt de slimme afspeellijst direct onder uw andere afspeellijsten. U kunt complexe criteria toewijzen en meerdere regels toevoegen per afspeellijst. Mocht u bijvoorbeeld geen nummers van een bepaalde artiest willen toevoegen, dan kiest u voor Artiest en bevat niet, gevolgd door de naam van de betreffende artiest.

Een slimme afspeellijst maakt u op basis van ingevoerde criteria.

2. Een iMix maken

U kunt uw afspeellijsten delen met anderen of uploaden naar de iTunes Store. Op deze manier stelt u vrienden en bekenden in staat een afspeellijst aan te schaffen. Selecteer de gewenste afspeellijst en ga naar Store / Afspeellijst delen. Het venstermenu geeft u nu de keuze om uw iMix te publiceren of om de afspeellijst te schenken. Als u een iMix hebt gemaakt van geïmporteerde cd-tracks, zal iTunes eerst controleren of alle titels van uw afspeellijst beschikbaar zijn in de iTunes Store. U krijgt eventueel de melding dat u sommige nummers niet cadeau kunt doen.

U kunt een iMix publiceren of weggeven aan iemand.

3. Genius intelligenter maken

Genius is een intelligente assistent om muzieknummers aan te bevelen op basis van uw muzieksmaak. Hoe meer informatie u aan Genius geeft, hoe beter de aanbevelingen zullen zijn. Om Genius te activeren, klikt u op Genius in de linkerkolom en doorloopt u de activeringsprocedure die vervolgens in beeld verschijnt. Nadat u zich hebt aangemeld met uw Apple ID, verzamelt Genius uw gegevens en zoekt het naar aanbevelingen. Genius werkt het beste als uw bibliotheek goed is geordend en u niet afwijkt van de standaard-genreclassificatie van iTunes. Klik op een album en ga naar Bestand / Info tonen. Beantwoord de vraag of u meerdere items tegelijk wilt bewerken met Ja en kijk onder het tabblad Info. Naast Genre kiest u het beste een standaard-iTunes-genre. Een overzicht van alle standaard-genres vindt u op Manufactured Environments. Een andere goede hulp is de mogelijkheid om uw muziek te beoordelen. Goede nummers geeft u bijvoorbeeld vijf sterren door onder Beoordeling het aantal sterren aan te klikken. Genius zal in het vervolg beter begrijpen waar u graag naar luistert.

Genius indexeert uw muziek en levert u aanbevelingen op basis van uw muzieksmaak.

0 Reactie(s) op: 18 tips voor iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.