18 tips voor iTunes

Door: Richard Veenstra | 27 april 2012 11:50

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iTunes is al sinds 2001 het bekendste programma om muziek mee af te spelen op uw pc of Mac. Wist u echter dat het programma nog veel meer kan? In dit artikel leest u hoe u het maximale uit dit omvangrijke programma haalt.

Afspeellijsten

1. Slimme afspeellijst maken

Een afspeellijst is een door u zelf samengesteld verzamelalbum. U kunt verschillende afspeellijsten maken van de favoriete nummers uit uw bibliotheek, door nummers naar de linkerkolom onder het veld Afspeellijsten te slepen. Met een slimme afspeellijst kunt u nummers op basis van ingestelde criteria automatisch aan een afspeellijst laten toevoegen. Zo kunt u bijvoorbeeld alle nummers uit 1977 uit uw bibliotheek toevoegen aan een afspeellijst. Ga naar Bestand / Nieuwe slimme afspeellijst (op de Mac vindt u dit onder Archief) en kruis het vinkje aan voor Aan de volgende regel voldoen. In het linker rijtje selecteert u vervolgens Jaar en in het laatste veld vult u 1977 in. Als u op OK klikt, verschijnt de slimme afspeellijst direct onder uw andere afspeellijsten. U kunt complexe criteria toewijzen en meerdere regels toevoegen per afspeellijst. Mocht u bijvoorbeeld geen nummers van een bepaalde artiest willen toevoegen, dan kiest u voor Artiest en bevat niet, gevolgd door de naam van de betreffende artiest.

Een slimme afspeellijst maakt u op basis van ingevoerde criteria.

2. Een iMix maken

U kunt uw afspeellijsten delen met anderen of uploaden naar de iTunes Store. Op deze manier stelt u vrienden en bekenden in staat een afspeellijst aan te schaffen. Selecteer de gewenste afspeellijst en ga naar Store / Afspeellijst delen. Het venstermenu geeft u nu de keuze om uw iMix te publiceren of om de afspeellijst te schenken. Als u een iMix hebt gemaakt van geïmporteerde cd-tracks, zal iTunes eerst controleren of alle titels van uw afspeellijst beschikbaar zijn in de iTunes Store. U krijgt eventueel de melding dat u sommige nummers niet cadeau kunt doen.

U kunt een iMix publiceren of weggeven aan iemand.

3. Genius intelligenter maken

Genius is een intelligente assistent om muzieknummers aan te bevelen op basis van uw muzieksmaak. Hoe meer informatie u aan Genius geeft, hoe beter de aanbevelingen zullen zijn. Om Genius te activeren, klikt u op Genius in de linkerkolom en doorloopt u de activeringsprocedure die vervolgens in beeld verschijnt. Nadat u zich hebt aangemeld met uw Apple ID, verzamelt Genius uw gegevens en zoekt het naar aanbevelingen. Genius werkt het beste als uw bibliotheek goed is geordend en u niet afwijkt van de standaard-genreclassificatie van iTunes. Klik op een album en ga naar Bestand / Info tonen. Beantwoord de vraag of u meerdere items tegelijk wilt bewerken met Ja en kijk onder het tabblad Info. Naast Genre kiest u het beste een standaard-iTunes-genre. Een overzicht van alle standaard-genres vindt u op Manufactured Environments. Een andere goede hulp is de mogelijkheid om uw muziek te beoordelen. Goede nummers geeft u bijvoorbeeld vijf sterren door onder Beoordeling het aantal sterren aan te klikken. Genius zal in het vervolg beter begrijpen waar u graag naar luistert.

Genius indexeert uw muziek en levert u aanbevelingen op basis van uw muzieksmaak.

0 Reacties op: 18 tips voor iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord