16 aanlokkelijke iOS 6-toevoegingen

Door: galen-gruman | 20 september 2012 10:53

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Hoewel het nieuwe besturingssysteem voor iPhones en iPads voornamelijk bestaat uit verbeteringen, zullen gebruikers deze toevoegingen zeker waarderen.

We waren gewend geraakt aan grote veranderingen in nieuwe versies van iOS, maar dat zal anders zijn met iOS 6. In plaats van een revolutie, is iOS 6 een evolutie. Onderstaande toevoegingen maken dat het zeker de moeite waard is te updaten naar het nieuwe besturingssysteem. iOS 6 is sinds woensdagavond voor iedere bezitter van een iPhone 3GS, 4 en 4S te downloaden. Ook de iPad 2 en 3 worden, net als de vierde generatie iPod Touch, voorzien van het vernieuwde mobiele OS.

1. Voeg foto’s en video’s aan e-mailberichten toe

Al jaren klaagden gebruikers dat ze, als ze een foto wilden versturen, dat alleen konden doen vanuit de Foto’s app. Eindelijk kun je nu direct bestanden met berichten meesturen vanuit de Mail app.

2. Kies uit meerdere handtekeningen toe aan e-mailberichten

Een andere irritatie die al lange tijd bestond was het nadeel dat je maar één handtekening onder je berichten kon zetten. iOS 6 heft die blokkade op: Je kunt nu voor ieder e-mailaccount een andere handtekening gebruiken. Hopelijk voegt Apple in iOS 7 eindelijk de lang verwachte filteringopties voor e-mail toe.

3. Herschik mailboxen, filter op favorieten

Een andere verbetering aan het mailprogramma van iOS is de mogelijkheid om de mailboxen in je lijst accounts te herschikken. Daarmee is het gedaan met de willekeurige rangschikking uit eerdere versies.

iOS 6 gebruikt ook de VIP virtuele mailbox die we voor het eerst in OS X Mountain Lion tegenkwamen: Mail van mensen die je aanmerkt als VIP komen in de virtuele VIP mailbox terecht voor snelle toegang. Het mooie is dat VIPs van OS X gesynchroniseerd kunnen worden met iOS.

Een andere nieuwe functie: de flag-feature heeft nu een eigen knop gekregen bovenin de interface.

4. Upload afbeeldingen naar websites

iOS heeft lang de beperking gekend dat afbeeldingen niet naar websites konden worden geüpload. Het veranderen van je profielfoto via de webinterface van Twitter was er bijvoorbeeld niet bij. Nu is dat opgelost en kun je zelfs direct een foto nemen om naar site te uploaden.

5. Las stiltemomenten in

OS X Mountain Lion introduceerde een Stoor-Me-Niet-functie waarmee je op gezette tijden het Berichtencentrum uit kan zetten. iOS 6 kent dat nu ook en heeft de optie verder verbeterd door de mogelijkheid te bieden aan te geven wie je in een stilteperiode wel en niet mag bellen.

6. Siri komt naar de 3e generatie iPad

Apple’s spraakgebaseerde persoonlijke assistent debuteerde vorig jaar herfst als een exclusieve feature van de iPhone 4S. Met iOS 6 krijg de derde generatie iPad ook de beschikking over Siri (net als trouwens de iPhone 5 en de nieuwste iPod Touch). Eerdere iPads, iPhones en iPod Touch-apparaten ondersteunen Siri niet vanwege hardwarebeperkingen.

7. Krijg een gestuurde route

Een blijvend voordeel van Google’s Android ten opzichte van iOS blijft de gestuurde routefunctionaliteit. Apple dumpt in iOS 6 Google Maps en komt in het vernieuwde besturingssysteem met een eigen versie.

Op een iPhone 4S, een iPhone 5 of een iPad 3 biedt deze nieuwe kaartfunctionaliteit een routeplannen met gesproken instructies. Helaas krijgen eerdere apparaten die niet en blijven zij afhankelijk van de apps van Navigon en TomTom.

0 Reactie(s) op: 16 aanlokkelijke iOS 6-toevoegingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.