12 procent van de Nederlanders bezit een tablet

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 januari 2012 17:39

Nieuws

12 procent van alle Nederlandse huidhoudens was eind 2011 in bezit van een tablet. 2 procent van de huishoudens bezit zelfs meer dan één tablet. De iPad is de populairste tablet in ons land.

Dit blijkt uit het rapport Dutch Tablet User Q4 2011. Het onderzoek is gebaseerd op de antwoorden die ruim 7000 consumenten tussen de 15 en 65 jaar gaven tijdens het Telecompaper Consumerpanel. Apple heeft in Nederland met voorsprong het grootste marktaandeel in handen. Het bedrijf heeft 450,000 iPad's verkocht in Nederland. Samsung heeft bezit genomen van de tweede positie en volgt op afstand.

iPad-gebruikers blijken vooral voor de iPad te hebben gekozen vanwege het iOS-besturingssysteem van Apple en het imago van het merk. 39 procent van de Nederlandse tablet-gebruikers koopt een apart data abonnement bij hun tablet. Het merendeel van de gebruikers neemt echter genoegen met een WiFi-verbinding.

De tablet wordt in Nederland vooral thuis gebruikt. Consumenten gebruiken hun tablet gemiddeld 60 procent van de tijd thuis. Ook blijkt dat jongeren eerder hun tablet onderweg, op school of op werk gebruiken dan oudere gebruikers.

0 Reactie(s) op: 12 procent van de Nederlanders bezit een tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.