10 verrassende computermuizen

Door: volkert-deen | 20 september 2011 17:18

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Muizen komen in soorten en maten. Wie geen genoegen neemt met de grijze middenmuis, heeft de keus uit vele opmerkelijke ontwerpen.

Hoewel na tientallen jaren computeren de muis eindelijk een serieuze concurrent heeft gekregen in de vorm van het aanraakgevoelige scherm, blijft de muis, naast het toetsenbord, voor desktop- en laptoptoepassingen nog steeds veruit het meest gebruikte input-apparaat. Sommige mensen nemen daarbij genoegen met de simpelste muis die een leverancier met zijn computer kan meegeven. Maar wie het grootste deel van zijn werkende leven achter een beeldscherm doorbrengt, mag best eens in de buidel tasten voor een echt goed alternatief. We zetten, ter inspiratie, weer een aantal ontwerpen op een rijtje die het bekende concept elk een eigenwijze twist geven.

Touch Mouse (Microsoft)

Is het een naaktslak? Is het een bloedzuiger? Is het de helm van een Imperial Death Star Trooper? Nee, het is Microsofts nieuwe Touch Mouse. Design is helaas nooit Microsofts sterkste kant geweest. Ze hebben het geprobeerd, en zo nu en dan komen ze aardig in de buurt - maar het is gewoon niet hun 'forte'. Toch verdient de Touch Mouse meer dan wat nare opmerkingen over zijn ongelukkige uiterlijk. De Touch in zijn naam staat er namelijk niet voor niets: behalve de gebruikelijke knoppen beschikt deze muis over sensoren die het mogelijk maken allerlei functies te besturen met vingerbewegingen over het muisoppervlak - alsof het het scherm van je smartphone was. Je kunt weliswaar niet de bekende 'knijpbeweging' maken om in of uit te zoomen, maar de muis herkent wel degelijk twee of zelfs drie vingers tegelijk, die samen aparte commando's uitvoeren. Het is even wennen, maar dan voegt het ook echt wel wat toe. Of dat de 80 dollar waard is die het ding moet kosten is een ander verhaal. Vooralsnog is niet helemaal duidelijk of de muis ook hier in Nederland verkrijgbaar wordt. En o ja - Windows 7 only...

Microsoft Touch Mouse

Ook verkrijgbaar in witte (limited) Artist Edition

Prijs: $ 79,95 (+/- € 58,-)

0 Reactie(s) op: 10 verrassende computermuizen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.