10 procent omzet uit fysieke Apple Stores

Door: matthijs-van-den-broek | 27 mei 2013 11:14

Mac

Apple heeft sinds 2002 ruim 73 miljard dollar (ongeveer 56,6 miljard euro) omgezet met de fysieke Apple Stores. Inmiddels haalt het bedrijf per kwartaal zo'n 4 tot 6 miljard dollar binnen: ruim 10 procent van de totale omzet van Apple komt dus uit de eigen winkels.

Het blijkt uit een analyse die NUtech zelf heeft gemaakt.

Het gaat dus niet om de omzet van derden die Apple spullen verkopen in fysieke winkels, maar om de officiele Apple-stores die je in veel grote steden kunt vinden.

De Apple Stores worden wel minder belangrijk voor Apple, meldt NUtech. Op het hoogtepunt in 2008 kwam 20 procent van de totale omzet uit de eigen winkels van het bedrijf. Dat percentage is de afgelopen jaren gezakt naar 11 tot 13 procent.

Het afgelopen kwartaal kwam 37,89 procent van de omzet van Apple uit Amerika en meer dan 25 procent uit Europa. Azië en China worden qua omzet steeds belangrijke voor Apple.

Uit kwartaalcijfers van april 2013 bleek, dat de internationale verkopen van Apple 66 procent van de totale omzet vertegenwoordigen.

Apple heeft in het vorige kwartaal het beste kwartaal ooit gedraaid in de hoogst competitieve, door Android gedomineerde Chinese markt. Daar zit nog enorm veel ruimte voor groei. Tim Cook meldde in april, dat er meerdere speciale software oplossingen komen voor de Chinese markt. Het is duidelijk dat Apple zijn focus op Azië aan het leggen is, hoewel een geweldig groot aandeel van de verkopen nog steeds aan het thuisland Amerika is toe te schrijven.

0 Reactie(s) op: 10 procent omzet uit fysieke Apple Stores

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.