10 manieren om je oude iPad te gebruiken

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 26 november 2013 12:13

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Elk jaar brengt Apple een nieuwe iPad uit - en elk jaar gaan iPad liefhebbers op zoek naar redenen waarom ze toch echt die nieuwe iPad nodig hebben. Als je al een Apple-tablet hebt, kan het lastig zijn om het vervangen van die oude iPad door de nieuwste versie te rechtvaardigen.

Maar wat als je die oude iPad nou eens kon hergebruiken, die verouderde tablet zonder Retina-display, snelle processor of 4G connectie? Dat kan. Hier zijn tien dingen die je met je oude iPad kunt doen zodat je zorgeloos een nieuwe iPad kunt gaan kopen.

1. Gebruik je iPad als extra monitor

Zou je willen dat je een slank, duur aanraakscherm had? Je kunt je oude iPad in een dergelijke monitor omtoveren door een simpele app en Wi-Fi verbinding te gebruiken. Air Display (10 dollar) werkt met een gratis desktop client (verkrijgbaar voor zowel PC als Mac) over een Wi-Fi verbinding om je iPad in een tweede (of derde, of vierde) monitor te veranderen.

Air Display is eenvoudig in te stellen: Installeer gewoon de desktop client, installeer de iPad app, en verbind ze met hetzelfde Wi-Fi netwerk. Je kunt dan met de rechtermuisknop op het Air Display icoon in de systeembalk klikken en je iPad selecteren om deze te verbinden met je computer. Air Display werkt net als een tweede monitor - je kunt de positie in het menu Display Settings aanpassen, en de desktop spiegelen - en je kunt nog steeds het aanraakscherm van je iPad gebruiken om op dingen te drukken.

2. Monteer je iPad in je auto

Wie heeft er een fancy ingebouwd infotainment systeem nodig wanneer je een oude iPad hebt?

Je kunt je iPad op twee manieren in je auto monteren: Voorin, waar de bestuurder het apparaat kan gebruiken om adressen op te zoeken, muziek af te spelen, en streaming video te bekijken (dat moet je natuurlijk niet doen terwijl je aan het rijden bent), of achterin, zodat passagiers video's kunnen bekijken of spelletjes kunnen spelen.

Als je de iPad voorin monteert, overweeg dan om te investeren in een autohouder van RAM Mounts. RAM heeft verschillende houders die je aan verschillende onderdelen van je auto kunt bevestigen - de voorruit, de rail van de stoel, of de passagiersstoel, bijvoorbeeld - afhankelijk van waar je de iPad wilt hebben.

Als je de iPad aan de achterkant van een stoel wilt bevestigen, overweeg dan de ModulR's Car Headrest Strap (20 dollar). Deze band kan worden vastgemaakt aan alle ModulR iPad hoezen en kan aan de hoofdsteun worden vastgemaakt, zodat je kinderen video, spelletjes of andere entertainment apps kunnen gebruiken.

Als je op zoek bent naar iets wat nog meer geïntegreerd is, dan kun je je iPad professioneel laten monteren in je dashboard, maar deze procedure kost heel wat meer dan een accessoire.

3. Je kinderen/katten afleiden

Kinderen en katten zijn dol op iPads. Maak je tablet kindvriendelijk door het apparaat in een beschermhoes te doen (liefst eentje met schermbeveiliger), al je persoonlijke informatie te wissen (je wilt niet dat je kleuter per ongeluk e-mails naar je cliënten stuurt), en een aantal kindvriendelijke apps te installeren. Vergeet niet om de Parental Controls van de iPad in te schakelen om te zorgen dat je kinderen niet zomaar overal bij kunnen.

Je kunt vast allerlei leuke spelletjes voor je kinderen verzinnen, maar kijk eens naar Bartleby's Book of Buttons (3 dollar), PBS Kids Video (gratis), en Finding Nemo: My Puzzle Book (1 dollar).

Als je katten hebt, probeer dan eens Game for Cats, Cat Toy, en Pocket Pond HD, allemaal gratis. Voor maximale duurzaamheid en voortdurend entertainment, investeer in een goede iPad scherm beveiliger die tegen een heleboel gekrabbel bestand is.

4. Gebruik hem als een nieuws-dashboard

Je oude iPad mag dan misschien te traag zijn om de nieuwste spelletjes draaien, maar hij kan nog steeds een heleboel nuttige informatie verstrekken. Met een app zoals Statusboard (10 dollar), kan je iPad je een overzicht geven van het laatste nieuws in je RSS-reader, je Twitter stroom, het weer van vandaag, je kalender, enzovoorts. En je kunt verschillende informatiestromen combineren zodat de app het beste bij je behoeften past.

Maak je iPad vast aan de muur van je slaapkamer, of zet hem in een standaard op de keukentafel, zodat je snel het laatste nieuws kunt zien voordat je 's ochtends naar je werk gaat.

5. Tijdschriften lezen in de sportschool

E-readers zijn geweldige digitale vervangers van fysieke boeken. Maar hoewel e-ink schermen prettig leesbaar zijn, zijn ze niet altijd ideaal voor elke situatie - zoals wanneer je een levendig, kleurrijk tijdschrift in al zijn geprinte glorie wilt lezen.

De iPad is vooral handig als leesapparaat in situaties waarin je niet zo eenvoudig van pagina kunt wisselen, zoals wanneer je in de sportschool op de loopband aan het rennen bent. In tegenstelling tot een papieren tijdschrift past een iPad prima op een loopband of ovalen standaard, en je hoeft geen bladzijden om te slaan.

2 Reactie(s) op: 10 manieren om je oude iPad te gebruiken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 november 2013 14:08 Anoniem
  Ik blijf het toch zonde vinden, die (redelijk klakkeloos) overgenomen artikelen. Nu ook weer, met bijvoorbeeld alle bedragen in dollars en die verwijzingen naar RAM Mounts en Gazelle. Waarom geen Euro's en diensten als Techreturns noemen?

  Ik begrijp wel dat het klaarzetten van artikelen dan een half uurtje langer duurt, maar dan ben je tenminste wel je markt aan het bedienen. Nu komt het naar mijn idee vaak over dat er maar zoveel en zo snel mogelijk artikelen geplaatst moeten worden, ongeacht de kwaliteit ervan. Eerlijk is eerlijk: 1-2 jaar geleden was dat écht wel anders.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 november 2013 13:09 Anoniem
  Ik gebruik mijn ipad 2 gewoon nog steeds zelf voldoet prima. Kan ik mijn geld voor andere dingen gebruiken…
  voor spelletjes een nieuwe ipad kopen van 600 euro lijkt mij een beetje overdreven…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.