10 handige e-mail apps voor iOS

Door: Redactie Computer!Totaal | 24 februari 2012 14:10

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Er is natuurlijk een standaard app in iOS voor het sturen en ontvangen van mails, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Hieronder vind je tien alternatieven en toevoegingen.

Push for Gmail

Het enige dat nog echt ontbreekt op de standaard iPhone e-mailclient is de mogelijkheid om push-berichten te kunnen ontvangen bij nieuwe e-mail. Onze eerst app, Push for Gmail, maakt dit wel mogelijk, mits je beschikt over een Gmail-account.

Push for Gmail is heel eenvoudig in te stellen, eerst log je gewoon in met je Gmail-accountgegevens. Ook Google Apps for domains wordt overigens ondersteund. Klik daarna op de knop Activate en als de gegevens juist zijn ingevuld, ben je in principe klaar. Vanaf nu zul je een pushbericht ontvangen bij nieuwe e-mail, net zoals je gewend bent bij nieuwe smsberichten.

Maar je kunt nog meer instellen. Zo kun je ondermeer aangeven wanneer je niet gestoord wilt worden bij Quiet Hours en je hebt de keuze uit 29 verschillende meldingsgeluiden - die anders zijn dan de ingebouwde iPhone-geluiden. Ook kun je de pushberichten nog configureren en bijvoorbeeld alvast een preview van nieuwe e-mail in het pushbericht laten zien.

Push for Gmail maakt gebruik van de mobiele versie van Gmail en als je een nieuw e-mailbericht opent, wordt deze ook standaard daarin geopend. Wil je liever gebruik maken van de iPhone mailclient, dan kan dit natuurlijk ook ingesteld worden. Maar het mooie is dat je via de mobiele Gmailclient alle mogelijkheden van Gmail kunt gebruiken.

De in de app ingebouwde browser maakt het verder mogelijk om naast Gmail nog andere tabbladen te openen, zodat je makkelijk kunt switchen tussen websites en je Gmailbox, wat erg handig kan zijn als je snel even wat wilt kopiëren en plakken van een website. Dit doe je via de kleine pictogrammen onderin. Om de tabbladen weer te geven, klik je op het groene pijltje naar beneden. Om deze pictogrammen trouwens te verbergen, klik je op het zonnetje rechtsonderin.

Kortom

Push for Gmail is een mail app voor iOS met eigenlijk maar één groot nadeel. Dit is dat je slechts één Gmailaccount kunt instellen. Heb je meerdere Gmailaccounts, dan moet je dus een keuze maken en dat is jammer. Hopelijk wordt dit in een update nog toegevoegd.

App: Push for Gmail

Prijs: €1,59

Platform: iPhone

Waardering: 6/10

Download

0 Reactie(s) op: 10 handige e-mail apps voor iOS

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.