10 apps voor iOS die gratis zouden moeten zijn

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 11 juli 2013 11:58

Mac

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Apple viert deze week de vijfde verjaardag van zijn applicatiewinkel voor iPhone en iPad door tientallen apps gratis beschikbaar te stellen. Maar misschien maken ze daarbij de verkeerde keuze.

Toen Apple in 2008 de App Store lanceerde, kon niemand bevroeden dat de online winkel voor mobiele applicaties vijf jaar later meer dan 1,2 miljoen apps zou bevatten. Toch is dat wel gebeurd en om het succes van de winkel te vieren – waarbij Apple overigens 30 procent aan de verkopen verdient – stelt het bedrijf deze week ongeveer twintig applicaties gratis beschikbaar waarvoor normaal gesproken (flink) betaald moet worden.

Tot de tijdelijk gratis apps behoren het prijzige Tractor DJ (normaal EUR 17,99), maar ook blogapp Day One (EUR 4,49), Barefoot World Atlas (EUR 4,49) en de games Infinity Blade II (EUR 5,99) en Superbrothers (EUR 4,49). Dit is uiteraard een mooi gebaar van Apple, maar als de ze de volgende apps ook gratis beschikbaar hadden gesteld, waren we helemaal gelukkig geweest. Misschien zijn ze een ideetje voor volgend jaar…

1. iWork (iPhone en iPad)

Omdat Microsoft zijn populaire kantoorpakket Office nog steeds niet naar de iPad heeft gebracht, moeten Apple tabletgebruikers zich behelpen met allerhande alternatieven.

Apple biedt daarom al sinds enkele jaren het iWorks-pakket aan, dat bestaat uit de Word-concurrent Pages, Excel-kloon Numbers en PowerPoint-alternatief Keynote. Zowel Pages, Numbers als Keynote bieden de mogelijkheid Office-bestanden te openen en te bewerken.

De iWorks-apps zijn voorzien van alle basisfunctionaliteiten die je zou verwachten, maar kennen ook een aantal andere handige features. Zo slaan de apps iedere wijziging die je aan een bestand doorvoert direct op, waardoor data nooit verloren kan gaan. Het is altijd mogelijk wijzigingen ongedaan te maken, ook als je het document al hebt afgesloten en de app opnieuw hebt opgestart.

Pages, Numbers en Keynote bieden ondersteuning voor iCloud, waardoor bestanden automatisch tussen verschillende Apple-producten worden gesynchroniseerd. Begin je bijvoorbeeld op de Mac te werken aan een presentatie? Dan kan je zonder het bestand handmatig over te hoeven zetten direct verder werken op je iPad. Pages, Numbers en Keynote zijn als losse apps beschikbaar in de App Store voor 8,99 euro per stuk.

Apple biedt de apps niet als bundel aan. Je zult dus alle drie de apps los moeten aanschaffen om zowel Word-, Excel- als PowerPoint-bestanden te kunnen openen en bewerken. Toch zou, als we de geruchten mogen geloven, iOS 7 gratis versies van de suite-apps kunnen bevatten.

Ontwikkelaar: Apple

Prijs: EUR 8,99 (per app)

0 Reactie(s) op: 10 apps voor iOS die gratis zouden moeten zijn

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.