‘Zakelijke markt omarmt Apple in 2014’

Door: Elmar Rekers | 05 februari 2013 08:36

Nieuws

Apple zal komend jaar veel marktaandeel winnen op de zakelijke markt. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. De iMac-fabrikant profiteert van de trend dat steeds meer werknemers hun eigen apparaten gebruiken op kantoor.

De onderzoekers van Gartner verwachten dat Mac-computers in 2014 op de zakelijke markt net zo geaccepteerd zijn als Windows-systemen. Vooral het feit dat Mac’s en MacBooks momenteel populair zijn onder consumenten, zorgt er volgens het bureau voor dat deze apparaten in toenemende mate ook voor zakelijk gebruik zullen worden ingezet.

Apple voegt steeds meer bekende functies van de iPhone en iPad toe aan zijn Macs en MacBooks, waardoor het voor consumenten steeds makkelijker wordt om van een Windows-pc over te stappen op een Apple-computer, zo verwacht Gartner. Hoewel het bureau geen concrete cijfers geeft, verwacht het wel dat ook de zakelijke markt in toenemende mate zal openstaan voor systemen met het OS X-besturingssysteem.

Windows 8

Hoewel Windows 8 ook in 2014 nog door veel bedrijven zal worden gebruikt als het besturingssysteem van voorkeur, heeft Microsoft dit volgens Gartner vooral te danken aan lopende overeenkomsten en goede relaties met fabrikanten en bedrijven. Microsoft zal volgens het rapport echter minimaal profiteren van het ‘bring your own device’-concept, waar Apple dus juist een flinke slag lijkt te slaan.

0 Reactie(s) op: ‘Zakelijke markt omarmt Apple in 2014’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.