'Where's My Water' als 25 miljardste app gedownload vanuit China

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 maart 2012 20:09

Nieuws

Apple heeft via zijn website bekend gemaakt dat de 25 miljardste download uit de App Store is gemaakt door de Chinees Chunli Fu. Fu downloadde de app 'Where's My Water' en wint daarmee een iTunes Gift Card ter waarde van $10.000 dollar.

Fu kan de iTunes Gift Card gebruiken om apps aan te schaffen in de App Store of muziek in de iTunes Store. De 25 miljardste app werd afgelopen weekend gedownload, maar het was toen nog onduidelijk wie de wedstrijd had gewonnen.

Wedstrijd

Apple organiseerde de wedstrijd in de aanloop naar de 25 miljardste download uit de App Store. De actie was bedoeld om gebruikers te stimuleren zoveel mogelijk apps te downloaden en bij te dragen aan het behalen van de mijlpaal.

Gebruikers die tijdens de actieperiode apps hebben gedownload deden automatisch mee aan de wedstrijd, waarmee zij een iTunes Gift Card ter waarde van $10.000 konden winnen. Daarnaast was het mogelijk zonder iets te downloaden je toch in te schrijven voor de wedstrijd. Hiervoor kon je gebruik maken van een inschrijfformulier op Apple's website.

Toenemende populariteit

De App Store blijkt steeds populairder te worden. De App Store werd door Apple in 2008 gelanceerd. De online winkel wist in januari 2011 10 miljard download te bereiken, een record waar de App Store dus drie jaar voor nodig had.

We zijn nu veertien maanden verder en de teller staat inmiddels op 25 miljard downloads. Dit betekent dat iOS-gebruikers in de afgelopen veertien maanden meer apps hebben gedownload dan in de eerste drie jaar van het bestaan van de appwinkel.

0 Reactie(s) op: 'Where's My Water' als 25 miljardste app gedownload vanuit China

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.