'Vraag iPhone 5 niet beïnvloed door problemen Apple Kaarten'

Door: Elmar Rekers | 15 oktober 2012 11:53

Mac

De problemen met Apples nieuwe Kaarten-app hebben geen negatieve invloed op de vraag naar de iPhone 5. Dat concludeert althans ChangeWave Research na een onderzoek onder Amerikaanse consumenten.

De onderzoekers maken bekend dat er, ondanks de negatieve publiciteit rond Apple Kaarten, een enorme vraag is naar de iPhone 5. Gebruikers zouden zich nauwelijks laten beïnvloeden door de problemen met Apples vervangende applicatie voor Google Maps.

Vlak na de lancering van de nieuwe iPhone deed ChangeWave een onderzoek onder 4270 Amerikanen, zo maakte het bureau afgelopen weekend bekend. Hierbij gaf één op de drie mensen aan 'waarschijnlijk' een iPhone 5 te gaan kopen. 19 procent zei zelfs 'vrijwel zeker' de nieuwe Apple-telefoon te gaan kopen in de nabije toekomst.

Vraag gegroeid

Van de mensen die aangaven 'zeker niet' een iPhone 5 te gaan kopen, was er niemand die deze conclusie trok naar aanleiding van de problemen met de Kaarten-app. De meerderheid (61 procent) zegt simpelweg tevreden te zijn met hun huidige smartphone.

Uit het onderzoek blijkt dat de vraag naar de iPhone 5 groter is dan bij de lancering van de iPhone 4S een jaar eerder. ChangeWave deed in 2011 namelijk een soortgelijk onderzoek, waaruit bleek dat 22 procent van de Amerikanen 'waarschijnlijk' een 4S zou gaan kopen en 10 procent 'vrijwel zeker'. Dit tegenover respectievelijk 32 en 19 procent voor de iPhone 5 in 2012.

Google Maps exit

Sinds de lancering van iOS 6 maakt Apple niet langer gebruik van Google Maps als diens primaire kaartendienst. Echter krijgt het bedrijf veel kritiek op het nieuwe Apple Kaarten. Zo zouden locaties niet op de juiste plek worden weergegeven, zijn plattegronden achterhaald en is de navigatie niet altijd betrouwbaar. Apple heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de problemen en belooft beterschap.

Tegenover ChangeWare geeft overigens 3 procent van de iOS 6-gebruikers aan ook daadwerkelijk 'ernstige problemen' te zijn tegengekomen . 6 procent stelt dat er een 'klein probleem' is voorgevallen, 90 procent heeft nog geen enkele fout in de plattegronden gezien. De onderzoekers geven aan dat de problemen met Apple Kaarten minder groot zijn dan in 2010 het geval was bij de kwakkelende antenne in de iPhone 4. Toen gaf immers 7 procent aan 'grote problemen' te ondervinden met het toestel.

0 Reactie(s) op: 'Vraag iPhone 5 niet beïnvloed door problemen Apple Kaarten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.