'Volgende generatie MacBook Pro lijkt veel op de MacBook Air'

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 februari 2012 14:09

Nieuws

Apple lanceert in 2012 een aantal nieuwe MacBook Pro's. De MacBook Pro's zijn volledig opnieuw ontworpen, waardoor de MacBook Pro-reeks wat betreft design meer gaat lijken op de MacBook Air's.

Dit schrijft AppleInsider op basis van bronnen 'die bekend zijn met Apple's plannen'. Eén van de bronnen stelt dat alle MacBook's gaan lijken op de MacBook Air. De nieuwe superdunne MacBook's worden net als de MacBook Air niet langer voorzien van een optisch station en traditionele harde schijven.

SSD

De MacBook Pro's zouden gebruik maken van solid-state drives (SSD) die zijn gebaseerd op flash-geheugen. De MacBook Pro's krijgen hierdoor net als de MacBook Air's de beschikking over de instant-on techniek, waarmee je het apparaat razendsnel uit slaapstand kan halen. Ook de batterijduur van de MacBook Pro wordt volgens de bronnen verbeterd.

[strongDe huidige generatie MacBook Air

Bij de lancering van de huidige generatie MacBook Pro richtte Apple zich in eerste instantie op het 15 inch model. Dit model verscheen dan ook eerder op de markt dan de 17 inch variant. De bronnen weten te melden dat dit ook bij lancering van de volgende generatie het geval is. De nieuwe 15 inch MacBook Pro zou als eerst in de winkels liggen, terwijl het 17 inch model korte tijd later beschikbaar is.

2880x1800 pixels

Eerder ging al het gerucht dat Apple de MacBook Pro een resolutie van 2880x1800 pixels geeft. Apple zou met de hoge resolutie het apparaat verder wil onderscheiden van concurrerende notebooks. Daarnaast zou Apple met de volgende generatie MacBook overstappen op grafische chips van NVIDIA. Een opvallende stap, aangezien het bedrijf met de huidige generatie Mac's juist overstapte naar AMD.

0 Reactie(s) op: 'Volgende generatie MacBook Pro lijkt veel op de MacBook Air'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.