'Volgende generatie MacBook Pro krijgt weer grafische chip van NVIDIA'

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 november 2011 18:28

Nieuws

Apple stapt volgens geruchten met de volgende generatie MacBook Pro over op grafische chips van NVIDIA. Dit terwijl het bedrijf met de huidige generatie Mac's juist van NVIDIA overstapte naar AMD.

Dit schrijft SemiAccurate. De website schrijft dat NVIDIA de opdracht voor de grafische chips voor de volgende generatie Mac's heeft binnengesleept. De markt voor losse grafische chips voor notebooks wordt steeds kleiner, doordat laptops steeds dunner en smaller worden. Ook zetten de steeds betere prestaties van geïntegreerde grafische chips van bijvoorbeeld Intel zetten de markt onder druk.

Het aantal leveranciers waar Apple kan kiezen is dan ook zeer beperkt. De markt wordt gedomineerd door AMD en NVIDIA. Apple heeft hierdoor geen andere keus dan bij de concurrent aan te kloppen zodra het een conflict heeft met haar huidige leverancier.

MacRumors schrijft dat de problemen worden veroorzaakt door een licentie van Intel die voorkomt dat fabrikanten als NVIDIA geïntegreerde grafische chips kunnen ontwikkelen voor Intel's meest recente processors. Apple moet hierdoor kiezen tussen de geïntegreerde grafische chips die Intel maakt of de oudere Intel Core 2 Duo-CPU's die wel gecombineerd kunnen worden met geïntegreerde grafische chips van bijvoorbeeld NVIDIA.

0 Reactie(s) op: 'Volgende generatie MacBook Pro krijgt weer grafische chip van NVIDIA'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.