'Verborgen Dropboxfunctie in OS X-Lion'

Door: sebastiaan-bareman | 03 november 2011 11:33

Nieuws

Apple werkt mogelijk aan een Dropbox-variant. Het besturingssysteem OS X Lion herbergt een verborgen functie die bestanden synchroniseert tussen Macs onderling.

De verborgen functie zit in de map Mobile Documents die door iCloud gebruikt wordt voor synchronisatie, ontdekte techsite MacWorld. Met de functie is het mogelijk bestanden te synchroniseren tussen verschillende Mac-apparaten. Een vereiste is wel dat op beide Mac ingelogd wordt met hetzelfde iCloud-account. De synchronisatie werkt niet met iOS-apparaten zoals tablets en iPhones.

Sync-folder

Apple lijkt hiermee aan een Dropbox-concurrent te werken. Het ontbreekt Mac-gebruikers momenteel aan een functie waarmee gebruikers bestanden via een sync-folder synchroniseren naar andere apparaten. Gebruikers die via iCloud bestanden willen inzien, moeten deze nu downloaden via de webbrowser interface van iCloud.

Het synchroniseren van bestanden is via iCloud daarnaast beperkt tot iTunes-aankopen en iWork-bestanden. iCloud biedt hiermee geen ondersteuning voor de synchronisatie van andere bestanden als pdf's en Office-documenten.

Dropbox miskoop

De map met de sync-functie Mobile Documents wordt door iCloud gebruikt voor het synchronisatie van onder meer iWork-bestanden. De map is te vinden in de Home folder van OS X Lion. Gebruikers moeten verder in iCloud de synchronisatie van Documenten en Data aanvinken.

Apple probeerde naar verluidt twee jaar geleden Dropbox nog te kopen voor 800 miljoen dollar. Steve Jobs vertelde de ontwikkelaars dat Dropbox alleen een succes zou worden wanneer het geïntegreerd werd in OS X. De Dropboxontwikkelaars weigerden het aanbod.

0 Reactie(s) op: 'Verborgen Dropboxfunctie in OS X-Lion'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.