[UPDATE] 'Samsung kondigt Galaxy S IV in februari aan'

Door: Elmar Rekers | 17 september 2012 11:44

Mac

Samsung zal de opvolger van de Galaxy S III al in februari onthullen. Dat schrijft de Korea Times zondag op basis van gesprekken met een anonieme topfunctionaris van de fabrikant.

Samsung zal de Galaxy S IV volgens de anonieme bron tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona presenteren. Hiermee zou Samsungs nieuwe vlaggenschip slechts negen maanden na de introductie van de S III het levenslicht zien.

Groter scherm

Met deze vierde Galaxy S-smartphone wil Samsung de schermgrootte wederom verder opkrikken. Volgens de bron gaat het hier om een oled-display met een schermdiagonaal van 5 inch. Het scherm van de Galaxy S III is 4,8 inch.

Daarnaast wil Samsung met de S IV wereldwijd 4G-internet ondersteunen, net als de iPhone 5 van Apple. Waar Samsung de Galaxy S III onthulde tijdens een opzichzelfstaand evenement, lijkt de fabrikant voor de volgende generatie dus het MWC aan te grijpen als podium.

Concurreren met iPhone 5

De Galaxy S III verscheen in mei van dit jaar, en ging in amper honderd dagen 20 miljoen keer over de toonbank. Dat Samsung een opvolger in ontwikkeling heeft, ligt dus enigszins in de lijn der verwachting.

De Galaxy S IV zou ergens in maart 2013 in de winkels moeten liggen. Hiermee lijkt Samsung de jaarlijkse lancering van zijn nieuwe vlaggenschip dus naar voren te verschuiven. Zodoende verschijnt het toestel halverwege Apples iPhone-cyclus, waarmee de smartphones minder direct met elkaar zullen concurreren.

[UPDATE]

De Zuid-Koreaanse tak van Samsung heeft via Twitter laten weten dat de geruchten over een introductie van de Galaxy S IV in februari niet kloppen.

0 Reactie(s) op: [UPDATE] 'Samsung kondigt Galaxy S IV in februari aan'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.