[UPDATE] ‘Apple opent nog dit jaar een Apple Store in Haarlem’

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 februari 2013 15:12

iPad

Apple werkt aan een tweede Apple Store in Den Haag. Naast de Haagse Apple Store opent Apple echter ook een Apple Store in Haarlem. De Haarlemse Apple Store moet nog dit jaar zijn deuren openen.

Een anonieme bron meldt aan MacWorld dat Apple een Apple Store opent in Haarlem. Door meerdere nieuwe Apple Stores te openen van Nederland een volwaardige Apple Retail-markt wil maken. Nederland zou daarom een eigen hoofdkantoor krijgen dat de Nederlandse Apple Stores gaat aansturen. De aansturing van de Amsterdamse Apple Store wordt tot nu toe geleid vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Vacatures

Onze bron stelt dat de winkel op ‘zeer korte termijn’ zijn deuren opent. Apple is dan ook al actief op zoek naar personeel voor de nieuwe Apple Store. Op de website van Apple zijn sinds vandaag meerdere vacatures voor de Haarlemse Apple Store te vinden. Het gaat hierbij om dertien verschillende posities, die variëren van manager en bedrijfsleider tot Apple Genius en Apple Creative. Apple Creatives geven workshops en les aan Apple-gebruikers, terwijl een Apple Genius klanten helpt met alle mogelijke vragen die zij over Apple-producten kunnen hebben.

De vacatures voor de Haarlemse Apple Store op Apple's website

Naast de Apple Store in Haarlem werkt Apple al langer aan een Apple Store in Den Haag. De Apple Store wordt gevestigd in Den Haag in het pand waar voorheen de boekwinkel Selexyz Verwijs was gevestigd. Apple heeft al een bouwvergunning ontvangen om het pand flink te verbouwen.

Groter dan Amsterdamse Apple Store

De Apple Store in Den haag wordt aanzienlijk groter dan de Apple Store in Amsterdam, die een oppervlakte heeft van 2500 vierkante meter. Haagse ondernemers zijn overigens niet blij met de komst van de Apple Store in de passage. De winkeliers zijn vooral ontevreden over de grote invloed die Apple op het winkelcentrum wil uitoefenen.

Update: 18/2/2013

Apple kan tegenover MacWorld nog niet bevestigen dat er daadwerkelijk een Apple Store in aantocht is voor Haarlem. "We hebben geen Apple Store voor die locatie aangekondigd", aldus Martijn Kroonstuiver, PR manager Apple Benelux.

0 Reactie(s) op: [UPDATE] ‘Apple opent nog dit jaar een Apple Store in Haarlem’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.