'TouchPad met WebOS 3.0 al in april op markt'

Door: rene-schoemaker | 22 februari 2011 12:56

Nieuws

De HP TouchPad met WebOS 3.0 kan al in april op de markt komen. Daarmee zou de originele planning worden gehaald. Eerder leek het erop dat de iPad-concurrent pas tegen de zomer zou worden verkocht.

HP meldde een half jaar geleden dat het in het vroege voorjaar met “WebOS-gebaseerde apparaten” op de markt zou komen, waarmee werd gehint op een tablet. Begin deze maand meldde HP dat de TouchPad pas tegen de zomer zou verschijnen, maar bleef vaag wat die tijdsaanduiding nu precies inhoudt..

De TouchPad met WebOS 3.0 werd vorige week nog getoond op de Mobile World Congress in Barcelona. HP bleef toen overigens zeer terughoudend met het uit handen geven van het apparaat, wat al snel leidde tot de sarcastische bijnaam “do not TouchPad”.

Eind maart grote uitlevering

De Taiwanese zakelijke website DigiTimes zegt nu dat componententoeleveranciers van HP begrijpen dat eind maart de uitlevering gaat starten van de eerste TouchPads naar de retailpartners van ’s werelds grootste computerfabrikant. Dat zou kunnen betekenen dat de eerste apparaten in april in de winkels kunnen liggen. Het is onbekend welke afspraken HP met de winkelketens heeft gemaakt over de eerste officiële verkoopdatum.

Op basis van aangeleverde cijfers berekent DigiTimes dat HP dit jaar zo’n vier tot vijf miljoen tablets wil verkopen. Nieuw is verder dat DigiTimes van de componentenmakers heeft begrepen dat de beeldresolutie van 1024 x 768 een aspectratio meekrijgt van 4:3, dus hetzelfde als die van de iPad. Concurrenten als Samsung mikken met Android juist op de breedbeeldratio van 16:9 of 16:10.

Webwereld heeft HP om commentaar gevraagd over de brede marktbeschikbaarheid van de TouchPad, maar bij publicatie van dit artikel is daarop nog geen antwoord ontvangen.

0 Reactie(s) op: 'TouchPad met WebOS 3.0 al in april op markt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.