'Tabletmarkt groeit sterker dan verwacht'

Door: Elmar Rekers | 14 maart 2012 13:04

iPad

De tabletmarkt zal in 2012 sterker groeien dan aanvankelijk werd verwacht. Dat voorspelt althans onderzoeksbureau IDC. Naar verwachting zullen er 106,1 miljoen tablets verscheept worden.

IDC maakt bekend dat er in 2011 wereldwijd 68,7 miljoen tablets zijn verkocht, aanzienlijk meer dan waar de onderzoekers op hadden gerekend. Vooral de stijging in het vierde kwartaal was reden om de verwachtingen voor 2012 naar boven bij te stellen. Waar een eerdere voorspelling uitkwam op 89 miljoen verscheepte tablets in 2012, verwacht IDC dat het er nu ruim 106 miljoen zullen zijn.

Zoals verwacht was Apple met zijn iPad de onbetwiste marktleider in 2011. Met zijn populaire tablet had het bedrijf 59 procent van de wereldwijde tabletmarkt in handen. Android nam 38 procent van de markt voor zijn rekening.

Android-tablets

De onderzoekers verwachten dat Apple ook dit jaar de verkooplijsten zal aanvoeren, al wint Android wel gestaag marktaandeel. Tablets met het Google-besturingssysteem zullen 44 procent van de tabletmarkt opeisen, waar Apple vermoedelijk uitkomt op 56 procent.

Apple kondigde vorige week de iPad 3 aan, welke vanaf 23 maart in de Nederlandse winkels ligt. De tablet heeft een Retina-beeldscherm met een HD-resolutie van 2048 x 1536 pixels. In de Verenigde Staten en Engeland kan men eind deze week al met de nieuwe gadget aan de slag.

0 Reactie(s) op: 'Tabletmarkt groeit sterker dan verwacht'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.