‘Tablet streeft laptop in 2013 voorbij’

Door: Elmar Rekers | 20 november 2012 12:00

Mac

Tablets zullen in 2013 voor het eerst beter verkopen dan laptops. Dat voorspelt de Taiwanese nieuwssite Digitimes op basis van eigen onderzoek. Naar verwachting gaan er in 2013 zo’n 210 miljoen tablets over de toonbank.

Met een totaal van 210 miljoen verkochte tablets, zal de wereldwijde verkoop met maar liefst 38,3 procent stijgen. Dit in vergelijking met 2012. Vooral Google zal hierbij het marktaandeel zien groeien. Digitimes Research verwacht immers dat Google 19 miljoen Nexus-tablets gaat verkopen.

Apple blijft zoals verwacht de grootste speler op de tabletmarkt. Wel zal de iPad-maker het marktaandeel wederom licht zien dalen naar 55,6 procent. In 2012 was dit nog ruim 60 procent. De onderzoekers laten zich in het rapport niet uit over hun verwachtingen van de nieuwe Windows 8-tablets.

iPad mini

Apple lanceerde begin november de langverwachte iPad mini. Met deze kleinere en goedkopere iPad lijkt de fabrikant uit Cupertino de toenemende concurrentie van betaalbare Android-tablets het hoofd te willen bieden. Vooral de Nexus 7-tablet van Asus en Google en de Kindle Fire van Amazon wisten dit jaar veel consumenten voor zich te winnen.

0 Reactie(s) op: ‘Tablet streeft laptop in 2013 voorbij’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.