'Steve Jobs probeerde in 2010 de problemen met Samsung op te lossen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 september 2011 19:38

iPad

Steve Jobs heeft in juli 2010 contact gelegd met Samsung om de problemen tussen Apple en haar Zuid-Koreaanse concurrent op te lossen. Inmiddels weten we dat de poging van Steve Jobs in 2010 is mislukt en de twee bedrijven in een reeks hevige juridische gevechten zijn verwikkeld.

Dit schrijft Bloomberg op basis van uitspraken tijdens een Australische rechtszaak. Richard Lutton, een leidinggevende binnen Apple en woordvoerder van Apple tijdens de rechtszaak, stelt dat Samsung een belangrijke leverancier is van Apple en dat het bedrijf Samsung daarom de kans wilde geven dingen recht te zetten. Lutton zegt verder dat Jobs tijdens de gesprekken tussen Samsung en Apple over de Galaxy-smartphones niet aanwezig is geweest.

Het is niet duidelijk wat er precies tijdens de gesprekken is besproken. Aangezien de gesprekken geheim zijn heeft de rechter besloten de gesprekken tussen Apple en Samsung alleen in besloten kring te bespreken. James Chung, woordvoerder van Samsung, wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de uitspraken van Richard Lutton.

Apple is de grootste klant van Samsung, terwijl Samsung voor Apple de twee na grootste leverancier is. Desondanks zijn beide bedrijven meerdere rechtszaken tegen elkaar gestart waarin zij proberen elkaars producten te laten verbieden. Zo heeft Apple in Nederland drie Samsung Galaxy-smartphones uit de winkels laten halen. Op haar beurt heeft Samsung in Nederland Apple aangeklaagd wegens het niet afsluiten van een licentie op haar octrooien. Samsung eist daarom een verkoopverbod op de iPhone en iPad in Nederland. Beide partijen claimen dat de producten van de ander inbreuk maakt op zijn patenten of octrooien.

0 Reactie(s) op: 'Steve Jobs probeerde in 2010 de problemen met Samsung op te lossen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.