'Steve Jobs overwoog een eigen telecomnetwerk te bouwen voor iPhone'

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 november 2011 11:04

Nieuws

Steve Jobs heeft overwogen een eigen mobiel netwerk op te zetten voor de lancering van de eerste iPhone. Jobs zou het WiFi-spectrum hebben willen gebruiken voor het opzetten van een mobiel netwerk. Uiteindelijke besloot Jobs van de plannen af te zien en de iPhone te lanceren via traditionele telecomproviders.

Dit schrijft IDG News Service op basis van venture capitalist John Stanton. Stanton zegt dat hij en Jobs tussen 2005 en 2007 een grote hoeveelheid tijd hebben doorgebracht. In deze periode zouden Stanton en Jobs regelmatig hebben gediscusieerd hoe in theorie een telecomnetwerk kan worden opgezet met behulp van het WiFi-spectrum.

Stanton stelt dat Jobs zijn plannen in 2007 heeft laten varen en besloot deals te sluiten met bestaande telecomproviders. Wel zou Jobs een flinke invloed hebben gekregen in het terugdammen van de macht van telecomproviders.

John Stanton is een entrepeneur die in het verleden de kleine telecommaatschappij Western Wireless oprichtte. Het bedrijf ging later verder onder de naam VoiceStream en werd in 2001 overgenomen door Deutsche Telekom, waarna de naam werd gewijzigd in T-Mobile USA.

0 Reactie(s) op: 'Steve Jobs overwoog een eigen telecomnetwerk te bouwen voor iPhone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.