'Siri is vanaf iOS 6 ook op de iPad beschikbaar'

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 juni 2012 19:57

Nieuws

Siri komt naar de iPad. De spraakherkenningstechnologie is op dit moment alleen beschikbaar op de iPhone 4S. Hier zal met de lancering van iOS 6 echter verandering in komen, aangezien Apple Siri ook op de iPad beschikbaar zal maken.

9to5Mac schrijft op basis van anonieme bronnen dat Apple de spraakherkenningstechnologie Siri naar de iPad gaat brengen. Alle opdrachten die op de iPhone via spraak uitgevoerd kunnen worden zullen ook op de iPad aanwezig zijn, met uitzondering van de opdrachten die met telefoongesprekken te maken hebben.

Microfoon niet sterk genoeg

Critici van Siri op de iPad stellen dat de iPad doorgaans een stuk verder van de mond van de gebruiker verwijderd is dan een iPhone. De microfoon van de iPad zou niet sterk genoeg zijn om de extra afstand te overbruggen. De bronnen van 9to5Mac stellen echter dat dit argument niet opgaat en de microfoon van de iPad prima in staat is de gewenste prestaties te leveren. De kwaliteit van Siri op de iPad zou gelijk zijn aan die van de iPhone-variant.

De bronnen weten verder te melden dat Siri op de iPad een ander design krijgt dan op de iPhone. Op de iPhone komt Siri schermvullend in beeld zodra deze wordt geactiveerd. Op de iPad is dit niet het geval, wat waarschijnlijk met de grotere omvang van het scherm te maken heeft. Zodra Siri op de iPad wordt geactiveerd schuift een scherm omhoog, waarin de antwoorden van Siri worden weergegeven.

9to5Mac liet een mockup maken van Siri op de iPad op basis van de geruchten

1 Reactie(s) op: 'Siri is vanaf iOS 6 ook op de iPad beschikbaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 januari 2016 18:17 Anoniem
    tof
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.