'Samsung lanceert smartwatch Gear in september'

Door: matthijs-van-den-broek | 05 augustus 2013 07:47

Mac

De race welke technologiereus als eerste de "nieuwe" smartwatch tot een publiekelijk gelanceerd weet te krijgen, heeft een nieuwe weg ingeslagen. Dit weekend werd bekend dat Samsung mogelijk de smartwatch "Gear" lanceert op 4 september. Dat is over een maand al.

Een aanvraag bij het Amerikaanse patentbureau van dit weekend zou bevestigen dat dat de smartwatch van Samsung de naam Galaxy Gear krijgt en, zoals wel verwacht, onderdeel zal gaan uitmaken van de uiterst succesvolle smartphone en tablet lijn Galaxy van Samsung. Tegelijkertijd met de lancering van de smartwatch Gear, zou Samsung ook nog de Galaxy Note 3 lanceren. Die kan er ook nog wel bij....

De smartwatch van Samsung is volgens de patent-documenten een draagbaar elektronisch apparaat in de vorm van een polsband (oftweel: een horloge). Het apparaat kan verbinding maken met het internet, heeft de mogelijkheid tot het verzenden en ontvangen van berichten en e-mails en je kunt er mee bellen.

Ongeveer alles wat zich technologiebedrijf noemt was het afgelopen jaar bezig met de ontwikkeling van een smartwatch. Er zijn er al meerdere op de markt (geweest) en ook Apple heeft zich in de race gemengd, waardoor de intensiteit van de wedstrijd misschien wel is toegenomen. De zogeheten 'iWatch' van Apple wordt begin volgend jaar verwacht, dat er een dergelijk apparaat met het Apple-logo op de markt wordt gebracht is toch wel bijna helemaal zeker.

Lees al het laatste nieuws over de iWatch op MacWorld.nl.

0 Reactie(s) op: 'Samsung lanceert smartwatch Gear in september'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.