'Playmates volledig naakt op iPad' - update

Door: loek-essers | 19 januari 2011 13:28

iPad

Blootblad Playboy wordt binnenkort ongecensureerd uitgegeven op de iPad. Opmerkelijk, want Apple weert in het algemeen op rigide wijze applicaties met naakt.

Playboybaas Hugh Hefner kondigt de iPad-versie van zijn blad aan via zijn officiële twitteraccount. "Groot nieuws! Playboy - zowel oud als nieuw - zal begin maart beschikbaar zijn op de iPad." In tegenstelling tot de iPhone-app waarin geen naakte maar alleen bedekte modellen staan zal de iPad versie ongecensureerd zijn. "Playboy op de iPad zal ongecensureerd zijn", aldus Hefner in een reactie op een vraag van een twitteraar. Het gaat om alle oude en nieuwe versies van Playboy ooit gemaakt.

Volledig naakt

Hiermee gaat Apple in tegen de tot nu toe gehanteerde regels voor de App Store. Over het algemeen worden applicaties met volledig naakt geweigerd. Ceo Steve Jobs zei vorig jaar in niet mis te verstane woorden zelfs dat mensen die op zoek zijn naar porno maar een Android-toestel moeten kopen.

Tijdschriften anticiperen op die rigide opstelling van Apple. Vrouwenblad Viva brengt het tijdschrift bijvoorbeeld zonder de rubriek 'Anybody' uit op de tablet. Dit werd op voorhand gedaan omdat de uitgever er zeker van wilde zijn dat de applicatie niet werd geweigerd.

Update: Inmiddels is duidelijk dat Playboy een web app gaat uitbrengen, speciaal afgestemd op de iPad. Dit betekent dat Hefner het beleid van Apple kan omzeilen. Omdat het gaat om een webpagina en niet om een native app, kan Apple geen invloed uitoefenen op de inhoud, meldt PC Magazine, die online uitgever Bondi Digital sprak. Wel komt er in de komende maanden een applicatie uit voor de iPad die wel is gecensureerd, net zoals de bestaande iPhone app, aldus Fox News.

De iPhone/iPod-versie van Playboy.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Playmates volledig naakt op iPad' - update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.