'Patentoorlog kost Apple en Google meer dan R&D'

Door: chris-koenis | 08 oktober 2012 12:05

Mac

De kosten die de afgelopen twee jaar zijn gemaakt bij Apple en Google bij het verdedigen, aanvallen en bemachtigen van patenten, overstijgen die van research en development.

Geld investeren in patenten is dusdanig belangrijk geworden dat technologiereuzen zoals Apple en Google er vorig jaar meer aan hebben uitgegeven dan aan eigen research en development. In de smartphone-industrie alleen al is de afgelopen twee jaar 20 miljard dollar geïnvesteerd in procesvoering rondom en overnames van patenten, schrijft The New York Times.

Aantal rechtszaken verdriedubbeld

In Amerika is het aantal patentrechtszaken per jaar de afgelopen twee decennia verdriedubbeld. De laatste cijfers die bekend zijn, komen uit 2010 en tellen maar liefst 3260 rechtszaken.

Naast de grote gevechten met veel media-aandacht, zoals het nog altijd voortslepende gevecht tussen Apple en Samsung, worden hierbij ook de talloze aanklachten van trollen meegerekend.

Zonder patenten geen investeringen

De noodzaak om intellectueel eigendom te patenteren lijkt groter dan ooit. Patenten kunnen ook niet meer los worden gezien van investeringen die technologiebedrijven doen. Zonder patenten kunnen leidinggevenden grote uitgaven voorafgaand aan nieuwe producten niet langer rechtvaardigen.

Ondertussen blijft ook de kritiek op de patentenoorlog aanzwellen. De patentoorlog maakt bijvoorbeeld flink wat slachtoffers. Bovendien staat de oorlog volgens velen de ontwikkeling en vooruitgang van de sector als geheel in de weg.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Patentoorlog kost Apple en Google meer dan R&D'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.