'Oude' Macs ongeschikt voor Mountain Lion

Door: chris-koenis | 10 juli 2012 16:35

Mac

Apple heeft de specificaties bekend gemaakt voor het nieuwe OS X 10.8 (Mountain Lion) dat later deze maand uitkomt. Niet alle Macs mogen het nieuwe besturingssysteem draaien.

De bekendmaking van de specificaties voor Apple's nieuwe besturingssysteem Mountain Lion maakt duidelijk dat niet alle Mac-eigenaren kunnen overstappen. De jongste Macs die afvallen zijn Mac mini's (met Core 2 Duo-processors) uit 2007, terwijl ook iMac-modellen van eind 2006 achterblijven. Die machines moeten het houden bij het huidige OS X 10.7 (Lion).

iOS-functies

Apple heeft in februari al een eerste blik gegund op de nieuwste telg uit de OS X-familie. Daarbij is duidelijk geworden dat een aantal bekende iOS-funties wordt geïntegreerd in Mountain Lion. Voor enkele daarvan is overigens een Apple ID verplicht. Welke nieuwe OS X-functies dat precies zijn, is nog niet helemaal duidelijk.

De overige systeemeisen van versie 10.8 zijn vergelijkbaar met die voor Lion. Naast minimaal 2 GB aan geheugen is er 8 GB aan schijfruimte nodig. Upgraden naar Mountain Lion kan - net zoals voor Lion - alleen vanaf Mac OS X-versie 10.6.8 (Leopard) of later.

Golden Master

Inmiddels is de aankomende nieuwe OS X-versie ook definitief afgerond. De code heeft gisteren het stempel Golden Master (GM) meegekregen. Dit betekent dat het besturingssysteem af is en dat het verspreid is onder ontwikkelaars. Traditiegetrouw blijft een release vervolgens niet lang uit.

Verwacht wordt dat Apple net als vorig jaar vlak na de bekendmaking van de kwartaalcijfers de nieuwe OS X-versie uitbrengt. Op 24 juli komt het bedrijf met tekst en uitleg over het financiële derde kwartaal. Vanzelfsprekend is er ook speculatie dat de komst van Mountain Lion gepaard gaat met nieuwe hardware.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Oude' Macs ongeschikt voor Mountain Lion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.