'OS X krijgt dagelijkse beveiligingsupdates'

Door: chris-koenis | 27 juni 2012 11:34

Nieuws

Het nieuwe OS X besturingssysteem van Apple gaat maatregelen nemen tegen potentiële bedreigingen en komt met dagelijkse security updates.

Apple maakt serieus werk van beveiliging in het nieuwe Mac OS X 10.8 (Mountain Lion). Naast het al eerder aangekondigde Gatekeeper wordt ook een dagelijks security update systeem ingebouwd. Dat blijkt uit een previewversie die ontwikkelaars onder ogen kregen, schrijft onder meer The Inquirer.

Systeem werkt automatisch

Het security-updatesysteem zoekt automatisch naar updates die kwetsbaarheden verhelpen en installeert vervolgens de benodigde bugfixes. Gebruikers kunnen daarbij zelf instellen of updates automatisch of bij een herstart worden uitgevoerd. Het huidige Software Update in Mac OS X 10.7 (Lion) zoekt uit zichzelf wekelijks naar beveiligingsupdates.

Het nieuwe systeem moet voorkomen dat de uitbraak van grootschalige malware zoals recent de Flashback-trojan - dat honderdduizenden Macs infecteerde - geen kans krijgt om zich door te ontwikkelen. Het 'stille' updatesysteem kennen we al van Adobe en Microsoft, maar zou voor Apple een ommekeer zijn.

'Geen PC-virussen'

Apple pretendeerde tot voor kort onkwetsbaar te zijn op beveiligingsgebied. Het bedrijf is daar sinds Flashback op teruggekomen en adverteert nu bij de verkoop van Macs niet langer dat hun computers 'geen PC virussen kan krijgen'. Apple kwam bij de patch voor Flashback rijkelijk laat maar wel effectief met een oplossing.

0 Reactie(s) op: 'OS X krijgt dagelijkse beveiligingsupdates'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.