'Nokia onthult Windows Phone 8 toestellen in september'

Door: Elmar Rekers | 06 augustus 2012 13:45

Nieuws

Nokia zal zijn eerste smartphones met Windows Phone 8 vermoedelijk al in september onthullen. Dat schrijft persbureau Bloomberg maandag op basis van een anonieme bron.

Nokia organiseert op 5 en 6 september zijn jaarlijkse Nokia World-conferentie. Volgens Bloomberg zal de Finse telefoonmaker hier de eerste smartphones met Windows Phone 8 aankondigen. De toestellen zouden voor het einde van 2012 in de winkels moeten liggen.

Nokia kiest volgens de anonieme bron voor een vroege introductie van de telefoons om zo enige wind uit de zeilen van Apple te nemen. Geruchten gaan immers dat Apple op 12 september de iPhone 5 zal aankondigingen, waarna deze op 21 september op de markt komt.

Apple en Google

Met Windows Phone 8 hoopt Nokia zich weer terug te vechten op de smartphonemarkt. Een markt die al enkele jaren grotendeels in handen ligt van Apple en Google. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft zal dezelfde kern krijgen als Windows 8, en verwacht wordt dan ook dat beide systemen eind oktober gelijktijdig gelanceerd worden.

Met Windows Phone 8 krijgen de toestellen eindelijk een ondersteuning voor multicore-processors, HD-beeldschermen en zal er een vernieuwde interface beschikbaar komen. Huidige Nokia-toestellen met Windows Phone 7.5 zullen overigens geen update naar het nieuwe OS krijgen. Wel is er een tussenversie in aantocht onder de noemer Windows Phone 7.8.

0 Reactie(s) op: 'Nokia onthult Windows Phone 8 toestellen in september'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.