‘Nieuwe iPhone komt in september’

Door: matthijs-van-den-broek | 12 augustus 2013 08:08

iPad

Het doorgaans goed geïnformeerde AllThingsDigital meldde dit weekend dat Apple een iPhone gaat onthullen in september. Het is volstrekt onduidelijk of deze nieuwe geruchten duiden op de komst van de iPhone 5S, of op de komst van een budget variant van de iPhone, die eerder aangeduid werd als iPhone 5C of iPhone Lite.

Het zou geen heel vreemde zet zijn van Apple om als klapstuk op de aanzwellende geruchtenstroom in het najaar een telefoon te lanceren. De iPhone 5 werd in september gelanceerd, de iPhone 4 in oktober.

Ook als we kijken naar de lancering van iOS 7, het volledig vernieuwde besturingssysteem van Apple, dan lijkt het logisch dat er in september of oktober nieuwe hardware aankomt. De software wordt dan eerst een aantal maanden getest en verbeterd, vervolgens komt er nieuwe hardware uit om de software op te showen. Het blijft gissen, maar Apple deed het eerder en in Cupertino zijn ze eerder behoudend dan vooruitstrevend als we kijken naar de manier waarop nieuwe producten aangekondigd en gelanceerd worden...

Als het gaat om de budget variant, die eerder werd aangeduid als “plastic iPhone”, “budget iPhone”, “iPhone Lite” en “iPhone 5C”, dan krijgen we te maken met een telefoon met volledig plastic behuizing, minder opslagcapaciteit dan de normale iPhones, een mindere processor en minder grafische prestaties. Als het gaat om de iPhone 5S, dan zullen we naar verwachting te maken krijgen met iPhone 5 zoals die er nu uitziet, met een innovatiesaus erover op het gebied van snelheid, camera, sensoren en andere snufjes.

Als de vele geruchten van de laatste maanden een indicatie voor innovatieve lanceringen van Apple zijn, dan heeft Apple een groot aantal nieuwe producten in ontwikkeling. Zo werkt het bedrijf vermoedelijk aan een iPhone 5c, iPad mini 2, iPad 5 en lijkt ook een iWatch in aantocht te zijn. Eind dit jaar en begin 2014 zal moeten blijken of dit voldoende is om bestuursleden en aandeelhouders tevreden te stellen.

Tijdens het evenement op 10 september zou Apple volgens AllthingsD nog geen iWatch of een eigen tv aankondigen. Wel zou het bedrijf mogelijk de volgende versie van Mac OS X, bekend onder de naam Mavericks, willen lanceren.

0 Reactie(s) op: ‘Nieuwe iPhone komt in september’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.