'Mountain Lion is succesvolste OS X ooit'

Door: Jasper Bakker | 31 juli 2012 13:25

Nieuws

Apple roept zijn nieuwste Mac-besturingssysteem uit tot succesvolste OS X-versie ooit. Mountain Lion is in 4 dagen al door ruim 3 miljoen upgraders aangeschaft.

De downloadbare upgrade voor Mac OS X kost een bescheiden 16 euro (19,99 dollar in de VS) en vindt flink aftrek. Apple meldt een downloadrecord van meer dan 3 miljoen stuks in de eerste vier dagen sinds de release. Daarmee is Mountain Lion (OS X 10.8) nu goed voor een marktaandeel van 3.2 procent op alle Macs, aldus marktmeter Chitika.

De snelle groei van Mountain Lion:

Klik voor groot

Bron: Chitika

Marketingtopman Phil Schiller spreekt in het persbericht van "onze meest succesvolle release ooit", wat net een jaar na "de ongelofelijk succesvolle introductie van Lion" volgt. Die vorige versie (10.7) van OS X is op zijn eerste dag 1 miljoen keer gedownload. Komende herfst krijgt Mountain Lion nog een update waarbij Facebook-integratie wordt toegevoegd en meer synchronisatie met het dan uitkomende iOS 6.

Snow Leopard in de kou

Ondertussen is het eervorige OS X 10.6 (Snow Leopard) nog altijd de meestgebruikte versie. Volgens meetbedrijf Chitika draait bijna de helft (45,1 procent) van alle Mac-gebruikers die oudere versie nog. Opvolger Lion is goed voor ruim eenderde (34,97 procent) van de Mac-markt. Qua marktaandeel volgt het oude Leopard (10.5, met 13,56 procent) na Lion. Mountain Lion is nu al wel het antieke Tiger (10.4, met 2,75 procent) voorbij.

Apple hanteert qua support de regel dat het de huidige plus vorige versie van zijn besturingssystemen ondersteunt. Snow Leopard is hiermee dus afgeschreven wat updates betreft. Dat geldt in de regel ook voor security-patches; Apple brengt die normaliter niet voor eervorige versies van zijn producten. Upgraden is het devies, wat naar Mountain Lion kan vanaf Lion maar ook vanaf Snow Leopard.

Mountain Lion heeft nog wel een flinke weg te gaan:

Klik voor groot

Bron: Chitika

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Mountain Lion is succesvolste OS X ooit'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.