'Microsoft presenteert maandag zijn eigen tablet'

Door: chris-koenis | 15 juni 2012 11:24

iPad

Microsoft kondigt komende maandag een eigen tablet aan, gefabriceerd door de Windows-maker zelf. Dat melden Amerikaanse media op basis van niet nader genoemde bronnen.

Bronnen berichten dat Microsoft volgende week met een grote aankondiging komt op het gebied van zijn tablet-strategie. Het bedrijf heeft maandag naar verluidt een evenement op de planning staan in Los Angeles waarbij een eigen tablet onthult wordt, melden zowel nieuwssite TheWrap als Wall Street Journal-blog All Things D los van elkaar.

Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op deze berichten in de media. Wel bekend is dat het bedrijf al jaren bezig is om een rol van betekenis te spelen op de tabletmarkt. De overstap naar hardware zou een rigoureuze wijziging zijn in Microsofts beleid, mogelijk ingegeven doordat de achterstand op Apple's enorm succesvolle iPad immens groot is. De tablet-markt is wereldwijd flink gegroeid en doet dat nog steeds.

Combinatie met Windows RT

Daarbij brengt Microsoft nog dit jaar zijn Windows 8-variant 'Windows RT' uit, dat speciaal gemaakt is voor apparaten met ARM-processors. Het ligt voor de hand dat door Microsoft ontwikkelde tablets processoren van ARM bevatten. Die ARM-uitvoering is volkomen nieuw. Het is niet compatibel met reguliere Windows-applicaties, die immers draaien op een andere processorarchitectuur (x86/64).

Microsoft heeft op spelcomputer Xbox en de MP4-speler Zune na geen hardware-producten op de markt gebracht. Toch zou volgens de eerder genoemde bronnen de tijd rijp zijn om een inhaalslag te maken. Ook Google is volgens sommige media al sinds 2010 bezig met een iPad-alternatief, waarvan onlangs bekend werd dat de introductiedatum opnieuw is uitgesteld.

0 Reactie(s) op: 'Microsoft presenteert maandag zijn eigen tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.