'MacBook Air met AMD-processor werd op het laatste moment geannuleerd'

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 november 2011 15:11

Nieuws

Apple heeft volgens geruchten afgelopen lente een MacBook Air ontwikkeld die draait op de Fusion LIano-processor van AMD. Het apparaat zou door productieproblemen op het laatste moment in de prullenbak zijn verdwenen.

Dit schrijft SemiAccurate. De huidige generatie MacBook Air is volgens de website dan ook eigenlijk een 'plan b'. Apple zou oorspronkelijk van plan zijn geweest de huidige generatie MacBook Air uit te rusten met de Fusion LIano-processor, die weinig energie verbruikt. SemiAccurate schrijft dat de MacBook Air-reeks hierdoor wat betreft de CPU-vermogen in had moeten leveren, in ruil voor 'meerdere malen' de hoeveelheid GPU-vermogen.

AMD zou problemen hebben met de productie van de Fusion LIano-processor. Met name de topmodellen van de processor zijn slecht verkrijgbaar, terwijl Apple juist in deze varianten geïnteresseerd zou zijn geweest. Om toch voldoende processoren te kunnen leveren aan Apple zou AMD de leveringen aan andere klanten hebben moeten opschorten. Apple zou daarom hebben besloten niet met AMD in zee te gaan en terug te gaan naar Intel, de chipmaker die al jaren de processor maakt voor de MacBook-reeks.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat Apple overweegt AMD-processoren in MacBook's te verwerken. Zo schreef AppleInsider in april 2010 dat Apple vergevorderde gesprekken voerde met AMD over het gebruiken van AMD-processoren in zowel de Mac Pro als de MacBook-reeks.

Via: AppleInsider

0 Reactie(s) op: 'MacBook Air met AMD-processor werd op het laatste moment geannuleerd'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.