'Maak jailbreaken legaal'

Door: rene-schoemaker | 05 december 2011 08:28

Nieuws

Het jailbreaken van smartphones en tablets moet legaal worden. Gebruikers moeten de kans krijgen software te gebruiken die ze willen. De wet moet daarop worden aangepast.

Dat vindt de Electronic Frontier Foundation, een Amerikaanse vrijvechter voor consumentenrechten in de elektronica. De EFF heeft het zogeheten Copyright Office gevraagd hiervoor een uitzondering te maken in de Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Software moet door gebruikers kunnen worden geïnstalleerd zonder dat daar restricties op moeten zijn, zegt de EFF.

"Hobbyisten die hun telefoons of games console willen aanpassen zodat ze softwareprogramma's kunnen afspelen die naar eigen keuze is, moeten wettelijke bescherming krijgen", zei EFF-directeur Corynne McSherry tegen de website V3.

In belang van hardwareleveranciers

Ook doet de EFF een beroep op de hardwareleveranciers om af te stappen van het gesloten houden van hun producten. In een blogpost zegt EFF-activist Trevor Timm dat het juist in het belang is van de hardwareleveranciers om jailbreaking toe te staan. “Op veel manieren heeft de jailbreaking-gemeenschap juist veel verbeteringen aangebracht in de gebruikerservaring van smartphones.

0 Reactie(s) op: 'Maak jailbreaken legaal'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.