'Liquidmetal voorlopig nog niet klaar voor gebruik op grote schaal'

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 mei 2012 19:32

Nieuws

Al langer gaan er geruchten dat Apple veel interesse heeft in Liquidmetal, een nieuw soort metaal dat aanzienlijk sterker en lichter is dan 'traditionele metalen'. Het duurt echter nog enkele jaren voordat Apple Liquidmetal op grote schaal kan toepassen.

Dit zegt Dr. Atakan Peter, een wetenschapper die betrokken was bij de ontwikkeling van Liquidmetal, in een interview met Business Insider. Apple kocht in 2010 het bedrijf achter Liquidmetal. Het product zou op dit moment echter nog verre van perfect zijn en niet geschikt voor het maken van grote onderdelen.

Flinke investering

Apple moet volgens Peter dan ook zeker drie tot vijf jaar en zo'n 300 tot 500 miljoen dollar in het bedrijf investeren voor het Liquidmetal op grote schaal kan inzetten. De nieuwe metaalsoort biedt Apple echter flinke mogelijkheden, aangezien het bedrijf met de overname in 2010 de exclusieve rechten op het materiaal heeft verworven. Alleen Apple mag Liquidmetal dus in zijn gadgets verwerken.

Liquidmetal is een metaalsoort die niet alleen oersterk is, maar ook lichtgewicht. De wetenschapper achter Liquidmetal stelt dat Apple zich hierdoor kan onderscheiden van concurrenten. Het zou voor concurrerende bedrijven zeer moeilijk zijn vergelijkbare producten te ontwikkelen, aangezien zij geen gebruik kunnen maken van Liquidmetal. Op dit moment zouden er geen materialen beschikbaar zijn waarmee een vergelijkbaar resultaat kan worden behaald.

Introductie

Het overigens mogelijk dat we nog een flinke tijd op de introductie van Liquidmetal in een Apple-product moeten wachten. Peter stelt dat Apple het materiaal waarschijnlijk pas op grote schaal gaat gebruiken in een 'baanbrekend product'.

0 Reactie(s) op: 'Liquidmetal voorlopig nog niet klaar voor gebruik op grote schaal'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.