'Klein' Apple pakt driekwart van alle winst in markt

Door: rene-schoemaker | 04 mei 2012 07:47

iPad

Apple haalt met 8,8 procent marktaandeel bijna driekwart van alle winst in de mobiele industrie binnen. De overige winst gaat naar Samsung. Alle andere leveranciers spelen quitte of maken verlies.

Dat schrijft Apple Insider op basis van gegevens van analistenbureau Asymco. Dat bedrijf heeft alle gegevens uit de kwartaalcijfers gehaald die de leveranciers in de afgelopen jaren hebben gepubliceerd en die afgezet tegen de winsten die in de markt worden gemaakt. Het eindresultaat geeft een overduidelijk en voor de meeste hardwareleveranciers schrikbarend beeld.

HTC heeft ook nog een procentje

Het aandeel van Apple in de totale winst die in de markt wordt behaald, stijgt per kwartaal terwijl die totale winst zelf ook nog eens stijgt. Slechts Samsung kan dat financieel nog enigszins bijbenen, zij het op gepaste afstand. De enige die nog (een minibeetje) winst maakt is HTC, dat 1 procent uit die totale marktwinst haalt. LG, Sony Ericsson, Research in Motion en anderen leggen het af. Apple heeft in absolute aantallen smartphones slechts 8,8 procent van de markt.

Een groot deel van de winst die Apple boekt komt van de bankrekeningen van mobiele operators, die er veel voor over hebben om de iPhone in het portfolio te hebben. De smartphone zorgt namelijk voor veel (winstgevend) datagebruik, meer dan smartphones van andere leveranciers. Met uitzondering van Samsung kan geen enkele leverancier de juiste internetbeleving geven aan de klant, zo luidt de verklaring van Asymco.

0 Reactie(s) op: 'Klein' Apple pakt driekwart van alle winst in markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.