'iTV wordt Apple's Ultra HD TV avontuur'

Door: matthijs-van-den-broek | 27 maart 2013 09:25

Mac

Bronnen melden aan DigiTimes dat de iTV, het tv-project van Apple, Ultra HD ondersteunt, evenals bewegings- en stembediening. De iTV, die verwacht wordt aan het eind van dit jaar maar waarschijnlijk begin 2014, ondersteunt de resolutie van 3840 x 2160 pixels.

Apple was al langer in onderhandeling met Foxconn, maar kijkt nu, aldus het verhaal op Digitimes, ook en vooral naar andere leveranciers voor de productie van de beeldschermen.

Ook LG is in beeld als de massaproducent van Ultra HD-beeldschermen. Als het LG lukt om genoeg schermen te leveren halverwege 2013, is de kans groot volgens de bronnen van Digitimes, dat de iTV nog in 2013, en dan waarschijnlijk op tijd voor de feestdagen van december, verkrijgbaar zal zijn.

Menukaart

De HDTV moet een televisie worden waarop gebruikers met behulp van een menukaart zelf een keuze kunnen maken uit een breed aanbod van content. Consumenten krijgen hierdoor meer vrijheid en bepalen zelf welke content zij wel of juist niet willen bekijken. Dit zou dan ook het punt zijn waarop de iTV zich onderscheidt van andere Smart TV's.

Apple probeert deals te sluiten met verschillenden mediabedrijven om content op het apparaat aan te kunnen bieden. Het in handen krijgen van de juiste rechten kan echter tot problemen leiden voor een internationale lancering, aangezien het bedrijf in veel landen andere rechten moet zien te bemachtigen.

Voor welk bedrag de iTV te koop zal zijn is nog niet bekend, al is wel duidelijk dat het apparaat niet goedkoop zal worden. Analisten noemen prijzen tussen de 1.000 en 2.000 euro. Een gemiddelde prijs van 1.250 dollar, zo'n 1.000 euro wordt het vaakst genoemd.

Zie voor meer informatie dit verhaal op MacWorld: "iTV: de laatste stand van zaken."

0 Reactie(s) op: 'iTV wordt Apple's Ultra HD TV avontuur'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.