'iPhone profiteert van prijzenoorlog Android en Windows Mobile'

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 december 2010 15:09

Nieuws

De iPhone heeft financieel gezien een voordeel. Android en Windows Mobile gaan waarschijnlijk met elkaar een prijsgevecht aan, waardoor de prijs van toestellen met de twee besturingssystemen onder druk komen te staan. Apple heeft hier met de iPhone het meeste voordeel bij, aangezien zij niet mee hoeft te doen aan deze prijsoorlog. Dit heeft Charlie Wolf van adviesbureau Needham & Company gezegd in een mededeling naar investeerders.

Met dit gevecht willen zowel Google als Microsoft hun marktaandeel vergroten. De strijd om het marktaandeel wordt volgens het adviesbureau vooral veroorzaakt door het feit dat beide besturingssystemen gebruik maken van toestellen van dezelfde fabrikanten. Het gaat hierbij voornamelijk om HTC, Samsung, Motorola, LG en Sony Ericsson. Doordat de twee bedrijven moeten concurreren om hun besturingssystemen op de toestellen te krijgen zullen de organisaties in een prijsoorlog terecht komen.

In eerste instantie zal de strijd leiden tot een leidende positie van de fabrikanten op de markt. Op lange termijn zullen dalende prijzen en daarmee verminderende marges volgens Needham & Company voor problemen gaan zorgen. Het adviesbureau zegt dat het goed mogelijk is dat de iPhone door deze strijd uiteindelijk als beste uit de bus komt.

Bron: Apple Insider

0 Reactie(s) op: 'iPhone profiteert van prijzenoorlog Android en Windows Mobile'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.