'iPhone is voor vaders en dus niet meer cool'

Door: sebastiaan-bareman | 13 september 2011 11:43

Nieuws

Jongeren vinden iPhones niet meer cool. Dat beweert HTC-topman Martin Fichter. Volgens hem is het belangrijkste argument van de jongeren: "Mijn vader heeft een iPhone".

Fichter sprak deze woorden gisteren uit op het Mobile Future Forward-congres in Seatle. Toen hij zijn dochter naar het Reed College in Portland bracht, verrichtte hij een kleine smartphone-enquete onder haar huisgenoten.

"Niet één van hen heeft een iPhone. De jongeren legden me uit dat hun vader een iPhone had. Er is iets interessants aan de hand in de smartphonemarkt. De iPhone wordt minder cool dan hij eerst was. De jongeren hadden allemaal een HTC, Samsung of in China gefabriceerde apparaten. Macbook Airs zijn wel cool, alleen iPhones zijn niet cool meer. Wij gebruiken hier allemaal wel een iPhone, maar onze kinderen vinden hem niet meer cool", sprak Fichter.

Fichter vertelde er niet bij wat voor telefoon zijn dochter zelf heeft.

In de clinch met Apple

HTC ligt al een tijd flink in de clinch met Apple. Beide partijen klaagden elkaar aan voor patentschending. Apple beticht HTC ervan bepaalde functies in het besturingssysteem gekopieerd te hebben. HTC eiste op zijn beurt weer een algeheel importverbod van iOS-apparaten en Macs.

Nog geen week geleden sprong Google in de bres voor HTC. De zoekgigant verkocht negen patenten aan HTC die mogelijk van pas komen in de juridische strijd met Apple.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'iPhone is voor vaders en dus niet meer cool'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.