'iPhone-gebruikers zijn dit jaar minder loyaal aan Apple'

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 oktober 2012 14:59

iPad

iPhone-gebruikers blijken in verhouding met een jaar geleden minder loyaal te zijn aan Apple. 75 procent van de iPhone-gebruikers in West-Europa geeft aan bij de aanschaf van een nieuwe smartphone opnieuw voor de iPhone te gaan. Dit percentage lag vorig jaar nog op 88 procent.

Dit meldt analysebureau Strategy Analytics. Paul Brown, directeur van Strategy Analytics, stelt dat Apple negatiever in het nieuws komt aangezien media van mening zijn dat Apple in zijn recente producten onvoldoende innoveert. Dit zou zijn uitwerking hebben op iPhone-gebruikers, die voor het eerst in toenemende mate overwegen over te stappen op een concurrerende smartphone.

Loyaliteit in de VS

Niet alleen in West-Europa zijn iPhone-gebruikers overigens minder loyaal aan Apple. Ook in de Verenigde Staten (VS) is deze trend zichtbaar. Zo geeft 88 procent van de Amerikaanse iPhone-gebruikers aan nogmaals een iPhone te willen aanschaffen. Dit percentage lag in 2011 nog op 93 procent.

Taryn Tulay, analist bij Strategy Analytics, benadrukt dat veruit de meeste iPhone-gebruikers niet negatief tegenover de iPhone staan. Het percentage respondenten dat aangeeft waarschijnlijk of definitief geen iPhone meer aan te schaffen is volgens Tulay erg laag. Precieze cijfers geeft het bedrijf hierover helaas niet.

0 Reactie(s) op: 'iPhone-gebruikers zijn dit jaar minder loyaal aan Apple'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.