‘iPhone 5S krijgt energiezuinig scherm en vingerafdruklezer’

Door: Elmar Rekers | 16 juli 2013 12:21

iPad

Toeleveranciers van iPhone-componenten hebben tegenover website Extreme Tech nieuwe details verklapt over Apple’s aanstaande smartphone. Zo zal de iPhone 5S over een vingerafdruklezer beschikken en gaat de A6-processor op een hogere kloksnelheid draaien.

Het meest opvallende detail dat de toeleveranciers spuien, is wel dat de iPhone 5S een nieuwe schermtechnologie van Sharp zal gaan gebruiken. Deze IGZO-technologie zou minder energie verbruiken dan het huidige iPhone-display, wat de batterij aanzienlijk zou sparen. Het scherm zal wel hetzelfde formaat en resolutie behouden.

Verbeterde hardware iPhone 5S

Ook op andere punten lijkt Apple verbeteringen door te voeren op de smartphone. Zo zal de A6-processor op een hogere klopsnelheid draaien, wordt er een NFC-module ingebouwd, zal er een beter 12 megapixel-camera aanweizg zijn en gaat de videochip sneller zijn werk doen. Ook wordt het werkgeheugen opgekrikt naar 2GB.

Daarnaast zal Apple, zoals geruchten al tijden doen vermoeden, een vingerafdrukscanner op het toestel plaatsen. Deze scanner wordt in de fysieke thuisknop verwerkt. Veel van de nieuwe details worden door Extreme Tech ondersteund door uitgelekte afbeeldingen van de iPhone 5S-hardware.

Apple zelf heeft nog altijd niets over de opvolger van de iPhone 5 bekend gemaakt. Verwacht wordt dat de iPhone 5S later dit jaar zal verschijnen, mogelijk gelijktijdig met een budget-iPhone.

Bron: ExtremeTech.

0 Reactie(s) op: ‘iPhone 5S krijgt energiezuinig scherm en vingerafdruklezer’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.