'iPhone 5s deze zomer verkrijgbaar'

Door: matthijs-van-den-broek | 03 april 2013 07:52

Mac

De iPhone 5S, de opvolger van de iPhone5 die nu al geruime tijd verkrijgbaar is, komt deze zomer. Dat bevestigen bronnen tegenover het doorgaans bijzonder goed ingevoerde Wall Street Journal.

Verder melden de bronnen ook nog tegen de WSJ, dat er in de tweede helft van 2013 een goedkopere iPhone uitkomt. Die telefoon hebben we hier op MacWorld iPhone6 genoemd.

In eerdere berichten noemden we al de maanden juni en augustus voor een lancering van de iPhone5S. Volgens de anonieme bronnen zal de nieuwe iPhone qua formaat en ontwerp gelijk zijn aan de huidige iPhone 5.

Het vier-inch apparaat dat de iPhone6 waarschijnlijk zal zijn gaat een behuizing van ander materiaal krijgen dan de highend iPhone 5. Apple zou hebben gewerkt aan verschillende kleuren voor de behuizing van de telefoon, maar de plannen blijven vooralsnog onduidelijk.

Apple staat onder druk door de toenemende concurrentie van met name Samsung en andere smartphonespelers die inzetten op low-end smartphones. Een analist zegt tegen de WSJ dat de oplossing voor dit moment tweeledig is voor Apple. Er moet ten eerste een revolutionair design komen, zodat het bedrijf weer voorop loopt in de markt. En ten tweede, moet er tussendoor op de kosten gelet worden en moet de introductie van nieuwe modellen sneller gaan dan die van de concurrent.

VIA.

0 Reactie(s) op: 'iPhone 5s deze zomer verkrijgbaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.