'iPhone 4S-gebruikers gebruiken 2 keer zoveel data als iPhone 4-gebruikers'

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 januari 2012 18:44

Nieuws

Gebruikers van de iPhone 4S verbruiken gemiddeld twee keer zoveel data als iPhone 4-gebruikers. Ten opzichte van gebruikers van de iPhone 3G verbruiken iPhone 4S-gebruikers gemiddeld zelfs drie keer zoveel data.

Dit blijkt uit onderzoek van Arieso, leverancier van mobiele netwerk management software. Arieso noemt de spraakherkenningstechnologie Siri als een feature die een flinke bijdrage levert aan het hogere dataverbruik. Desondanks vraagt ook Michael Flanagan, Chief Technology Officer bij Arieso, zich bij het zien van het hoge gemiddelde dataverbruik af 'wat hij als iPhone 4-gebruiker mist'.

Ook ten opzichte van iPad-gebruikers verbruiken iPhone 4S-gebruikers veel data. In het onderzoek heeft Arieso de iPhone 3G gebruikt als benchmark. Gemiddeld verbruiken iPad 2-gebruikers 2,5 keer zoveel data als een 3G-gebruiker. Bij een iPhone 4S-gebruiker is het gemiddelde dataverbruik echter 3 keer hoger dan bij een iPhone 3G-gebruiker.

Flanagan zegt tegen Reuters dat het gemiddelde dataverbruik van tablets nog steeds rond het gemiddelde dataverbruik van smartphones zit. Tablets zouden dan ook nog te veel lijken op grote smartphones.

0 Reactie(s) op: 'iPhone 4S-gebruikers gebruiken 2 keer zoveel data als iPhone 4-gebruikers'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.