'iPad mini krijgt 7.85 inch IGZO-scherm van Sharp'

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 juli 2012 16:08

Nieuws

De iPad mini wordt uitgerust met een 7.85 inch IGZO-scherm dat wordt geproduceerd door Sharp. De kleine iPad moet voor minder dan 300 dollar in de winkels komen te liggen.

Dit hebben anonieme bronnen gezegd met de Chinese website MyDrivers.com. Het scherm van de kleine iPad maakt gebruik van de IGZO-technologie van Sharp. Het scherm zou een pixeldichtheid hebben van 330 pixels per inch, wat hoger is dan de 264 pixels per inch van de derde generatie iPad.

Prijs

De bronnen stellen daarnaast dat de iPad mini net zo dun wordt als de iPad 2. Het apparaat zou worden voorzien van 8GB opslagruimte. De iPad mini gaat volgens de bronnen voor 249 tot 299 dollar over de toonbank, waarmee het apparaat de concurrentie aangaat met goedkopere tablets als de Amazon Kindle Fire.

Een kleinere variant van de iPad is al lange tijd onderwerp van veel geruchten. Zo schreven wij eerder vandaag over de anonieme bronnen die aan Bloomberg wisten te melden dat Apple eind 2012 de iPad mini lanceert. Ook analist Andy Hargreaves van Pacific Crest verwacht dat Apple de iPad mini nog dit jaar lanceert. Samsung bleek te verwachten dat Apple in het derde kwartaal van 2012 met een kleine variant van de iPad komt. Apple's research & development-afdeling zou zelfs al een exemplaar van de kleine iPad hebben liggen.

Gamers en scholen

De iPad mini is volgens eerdere geruchten gericht op zowel gamers als scholen. 299 dollar is meerdere keren als prijs voor het instapmodel voorbij gekomen.

Via: Unwired View

0 Reactie(s) op: 'iPad mini krijgt 7.85 inch IGZO-scherm van Sharp'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.