'iPad 3 werkt mogelijk met iOS 6'

Door: tonie-van-ringelestijn | 05 maart 2012 07:54

Nieuws

De iPad 3 werkt mogelijk met iOS 6. Ook zou de tablet een hogere schermresolutie krijgen en vergelijkbare prijzen als het vorige model.

De nieuwe versie van de iPad, die woensdagavond wordt gepresenteerd, werkt mogelijk met een nieuwe, zesde versie van iOS. Uit statistieken van enkele grote technologiesites blijkt dat er sinds kort een nieuw model iPad verantwoordelijk is voor bezoeken. Dat apparaat heeft een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels. Als besturingsysteem geeft het apparaat het nieuwe systeem iOS 6 op. Het is echter ook mogelijk dat de nieuwe iPad nog niet iOS 6 draait en dat Apple alleen intern met de eerste tests van het systeem is gestart, schrijft Ars Technica.

Beperkte voorraden

Apple kondigt de iPad 3 woensdagavond tijdens een persbijeenkomst aan. Intussen zijn al meerdere details over de tablet uitgelekt. Zo lijkt vast te staan dat het apparaat beschikt over een scherm met een hogere resolutie. Maar door dat nieuwe scherm zouden de voorraden wel eens beperkt kunnen zijn, schrijft het Taiwanese Digitimes. Apple heeft naast LG en Samsung ook Chimei Innolux gekozen als een van de drie leveranciers van het qxga-paneel in de nieuwe iPad, maar alle leveranciers zouden er volgens de bronnen van Digitimes niet in zijn geslaagd de productie voldoende op te voeren om aan de vraag te kunnen voldoen.

Beperkte voorraden zijn niet ongewoon bij Apple en kwamen ook bij eerdere lanceren van de iPhone en de iPad voor. De levertijden voor de iPad 2 liepen vorig jaar na de introductie al snel op naar 4 tot 5 weken en die situatie hield vier maanden aan.

Prijzen gelijk aan iPad 2

De site Micgadget.com claimt overigens al het scherm en de buitenkant van de iPad 3 in handen te hebben gehad. Volgens 9to5mac zijn ook de prijzen van de nieuwe tablet uitgelekt en liggen die ongeveer gelijk met die van de huidige iPad 2. Alleen in landen met sterke munteenheden zijn lichte prijsdalingen te verwachten, aldus 9to5mac. Een goedkopere 8 GB versie zou er volgens die site nog niet komen.

Twee jaar na de introductie heeft de iPad nog altijd veruit het grootste marktaandeel van alle tablets. Apple kan de iPad-aankondiging overigens ook gebruiken om naast de nieuwe tablet ook een nieuwe versie van Apple TV te presenteren, schrijft GigaOm. Een teken is dat de huidige versie van Apple TV sinds kort niet meer leverbaar is.

0 Reactie(s) op: 'iPad 3 werkt mogelijk met iOS 6'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.